CIOCOLATA DE CASA CU CEREALE SI MERISOARE USCATE

10+240 min

mediu

24 portii

De foarte mult timp vreau sa fac ciocolata alba de casa pentru ca imi place mult mai mult decat cea cu cacao,spre deosebire de ai mei.Lapte praf mi-am adus de acasa si n-am mai avut nici un motiv ca sa nu incerc minunatia asta dulce.Reteta este a Antoninei-Dulcegarii Culinare,careia eu i-am adaugat fulgi de cereale si merisoare uscate.
Trebuie neaparat sa-ncercati combinatia asta si n-o sa va para rau,chiar este cea mai buna ciocolata de casa .
Multumesc Antonina!

Ingrediente

  • 450 g zahar
  • 200 ml apa
  • 150 g unt
  • 1/2 esenta de rom
  • 500 g lapte praf
  • 140 g fulgi de cereale(orz,ovaz…)
  • 130 g merisoare uscate

 

Mod de preparare ciocolata de casa

Intr-o craticioara punem la fiert ,la foc mediu,zaharul si apa pentru 5-6 minute,nu mai mult.Trebuie sa obtinem un sirop dens,nu foarte fluid sau foarte gros.De el depinde reusita ciocolatei,daca e prea subtire ciocolata va fi moale iar daca e prea gros ,ciocolata se va sfaramita.Adaugam apoi untul moale(nu de la frigider)peste siropul format,esenta si laptele praf amestecand bine pentru omogenizare.

Incorporam cerealele si merisoarele uscate.

Tapetam o tava (22×30) cu hartie de copt si  turnam ciocolata,apoi punem la frigider cateva ore (3-4).

Cand s-a intarit ,taiem ciocolata de casa patratele, dreptunghiuri sau orice alta  forma geometrica doriti si servim.Este mai mult decat delicioasa,pofta buna!

Note :

* puteti adauga si cacao intre 50-70 g
* se pot inlocui merisoarele cu stafide,goji,caise uscate,smochine…
* daca nu doriti cerealele puteti sa le scoateti sau sa le inlocuiti cu orez expandat.
* daca va place ,mai merg  adaugate si  alune intregi sau macinate,nuci,fistic,migdale,caju…

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

61 comentarii la “CIOCOLATA DE CASA CU CEREALE SI MERISOARE USCATE”

  1. Minunat arata! N-am incercat niciodata ciocolata alba de casa. Cea neagra ne place. Sotul meu e innebunit dupa ciocolata de casa si am sa incerc si varianta alba.

  2. O reteta SUPER!!!!!! Dar am un mare OFFFF!!!!! Am cumparat o punga de lapte praf de 1 kg si e sarat …. Cum pot remedia situatia, cu ce ingrediente ori arome se diminueaza gustul? Multumesc, un an bun!!! ERIKA

    1. Buna ErikaNu stiu ce sa zic,incearca asa pentru ca reteta asta are mult zahar in compozitie si cu cerealele poate nu va iesi sarata .Un an cu impliniri iti doresc si eu.

  3. Buna! Am incercat reteta si am cam dat-o in bara pentru ca, cred eu, nu am fiert suficient siropul A iesit moale, ca o margarina. Oare o pot drege cumva? Mi-e cam ciuda sa o arunc, mai ales ca am facut portie dubla 🙁

  4. Buna.Din pacate nu cred ca mai poti face ceva,consistenta finala e data de sirop .Dar de ce sa o arunci,o poti manca asa,cu lingurita,gustul nu e afectat. 😀

  5. am dres-o, ba chiar a avut mare succes formula noua :)) Am pus biscuiti populari maruntiti, nuca, am format bile pe care le-am dat prin cocos. De retinut este ca „aluatul” devine mult mai ferm dupa minim o zi de tinut la frigider.

  6. Vad ca ideea ta a avut succes,ciocolatele albe cu merisoare au aparut in blogosfera ca ciupercile dupa ploaie :D,fara link-uri ,evident!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *