CIORBA RADAUTEANA

 

 

 

Cand ai prietene de la Radauti , e imposibil sa nu te alegi cu o reteta delicioasa de ciorba radauteana . Este o ciorba extrem de gustoasa si consistenta, similara ciorbei de burta , preparata cu piept de pui  .

Multumesc ,Mihaela !

 

Ingrediente

  • 1 piept de pui (700-800g )
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras (eu am pus rosu si galben )
  • radacina de patrunjel sau pastarnac (daca aveti )
  • sare dupa gust
  • 400 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura de faina (optional )
  • 3-4 catei de usturoi
  • otet si ardei iute pentru servit

Mod de preparare ciorba radauteana

Puneti pieptul de pui taiat in jumatate la fiert intr-o oala cu apa.Spumati ,apoi adaugati sare , legumele tocate mare si fierbeti pana cand legumele sunt moi .

ciorba radauteana

Intre timp amestecati intr-un bol smantana,galbenusurile,faina si usturoiul trecut prin presa .

ciorba radauteana

Trebuie sa obtinem o compozitie cremoasa si omogena ,fara cololoase.Daca nu va place,puteti elimina faina .

ciorba radauteana

Scoateti legumele si pieptul de pui pe care il taiati fasiute, apoi puneti-l la loc in supa .

ciorba radauteana

Acum e momentul sa adaugam compozitia de smantana si galbenusuri dar,inainte punem un polonic ,doua din supa in bol,amestecand continuu. Astfel impiedicam sa se produca un soc termic si ciorba sa se taie .

Potriviti de sare si otet  si stingeti focul .Eu nu pun otet in ciorba , o las neacrita si isi pune fiecare dupa gust .
ciorba radauteana

 

Mancati ciorbia calda ,cu paine prajita si ardei iute .Este delicioasa,pofta buna !

ciorba radauteana

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “CIORBA RADAUTEANA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *