CUBURI APERITIV CU SPANAC,BRANZA SI CIUPERCI

Cuburi aperitiv cu spanac ,branza si ciuperci , delicioase , aratoase si extrem de gustoase. Sunt usor de preparat ,arata foarte bine pe un platou cu aperitive festive si vi le recomand cu drag .

M-au inspirat  „Culorile din farfurie „si le multumesc pentru aceasta reteta colorata si gustoasa.

 

Ingrediente

  • Blat 
  •  ( de 32x35cm sau 28×40 cm )
  • 6 oua
  • 40 g ulei (6 linguri )
  • 100 g smantana ( 3 linguri )
  • 100 g faina (6 linguri )
  • 200 g spanac ( 6 linguri )
  • 1 lingura rasa de praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • Umplutura
  • 250 g crema de branza (tip Philadelphia )
  • 100 g feta (sau telemea sarata )
  • 100 g smantana ( 3 linguri )
  • 400 g ciuperci din conserva
  • 4 g gelatina( 2 folii  sau 5 g praf )
  • 2 linguri marar tocat

Mod de preparare cuburi aperitiv cu spanac,branza si ciuperci

Intai facem blatul .Separam ouale iar albusurile le mixam foarte bine cu sarea.

Galbenusurile le frecam putin cu uleiul ,adaugam spanacul  facut piure ,smantana ,faina cernuta impreuna cu praful de copt iar la final am incorporat albusurile batute spuma .

* Am folosit spanac congelat pe care l-am la dezghetat in frigider,apoi l-am stors bine si l-am facut piure.Cantitatea din reteta este cantarita dupa ce l-am stors foarte bine de apa.

Aperitive cu spanac,branza si ciuperci.jpg1

Compozitia finala trebuie sa fie omogena si aerata,albusurile se incorporeza cu miscari delicate de sus in jos.

cuburi aperitiv cu spanac

Acoperim o tava de 32×35 ( cea de la cuptor ) sau una de 28x40cm cu hartie de copt si punem compozitia ,niveland-o foarte bine.

Coacem blatul 20-25 de minute la 170-180 °C ,fara a o rumeni.

Dupa ce s-a racit ,impartim blatul in trei dreptunghiuri egale.

Aperitive cu spanac,branza si ciuperci.jpg2

Cat se raceste blatul ,pregatim umplutura .Hidratam gelatina in 30-40 ml de apa.Intr-un bol punem crema de branza,feta sau telemeaua sfaramitata bine ,smantana si mararul .Amestecam foarte bine ,apoi incorporam cate o lingura la gelatina topita (pe baie de abur si lasata sa se raceasca ) pana  terminam toata crema .

La final amestecam in compozitie si ciupercile scurse bine si tocate .

Aperitive cu spanac,branza si ciuperci.jpg3

Asamblarea aperitivului este foarte simpla.Punem o foie de blat ,jumatate din crema de branza cu ciuperci ,a doua foaie de blat,restul de crema si acoperim cu ultimul blat .

Infasuram in folie alimentara si pastram la rece cateva ore .Eu prefer sa las peste noapte ,crema se incheaga perfect si se taie cuburi frumoase.

Aperitive cu spanac,branza si ciuperci.jpg4

Taiati aperitivul in cuburi si decorati-le dupa imaginatie.Eu am pus deasupra o feliuta de rosie si seminte negre de susan pentru un contrast de culori.Pofta buna !

cuburi aperitiv cu spanac

cuburi aperitiv cu spanac

 

 

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “CUBURI APERITIV CU SPANAC,BRANZA SI CIUPERCI”

  1. Am facut-o….excelenta, multumesc mult pentru idee, este si foarte aspectuasa si foaaaaarte gustoasa! Mult succes in tot ce faceti!

  2. Multumesc mult , pentru reteta ! Am preparat acest aperitiv aspectos , gustos si foarte apreciat de invitatii mei , la masa de Craciun !
    Sarbatori imbelsugate cu bucate minunate !
    La multi ani cu sanatate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *