CURRY DE PUI CU NAUT

 

Din cand in cand mi se mai face dor de o mancarica picanta si aromata ,iar un curry de pui cu naut este numai bun,imi potoleste pofta si se prepara  extrem de usor.Chiar daca nu gasesc tot ce mi-ar trebui pentru un curry asa cum as vrea eu,  ma desurc de minune cu ce am la indemana.

A iesit grozav,plin de arome,picant atat cat trebuie .L-am mancat alaturi de orez fiert,un deliciu,incercati-l si voi!

 

Ingrediente

  • 350 g piept de pui (un piept mic)
  • 500 g naut fiert
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de ustroi
  • 1 ardei iute micut
  • 1 cm radacina de ghimbir
  • 1/2 lingurita de chimion (cumin) praf
  • 1 lingurita de turmeric (curcuma)
  • 400 g rosii cubulete din conserva
  • sare dupa gust
  • patrunjel sau coriandru proaspat

Mai intai pregatim condimentele si tocam marunt ceapa,usturoiul,ghimbirul si ardeiul iute.Pieptul de pui il tiem cubulete potrivite.

curry de pui cu naut

Incingem uleiul intr-o tigaie adanca si prajim bucatile de pui pana se rumenesc usor,apoi le scoatem pe o farfurie.

curry de pui cu naut

In restul de ulei,adaugam ingredientele pe care le-am tocat inainte,condimentele si o lingurita rasa de sare.Le calim un minut,doua,adaugam rosiile cubulete,nautul fiert,pieptul de pui si cam 200 ml de apa.

curry-de-pui-cu-naut

Acoperim vasul si fierbem pana cand mai scade din lichid.Gustati din cand in cand si potriviti de sare.

Intre timp puteti fierbe si orezul pentru garnitura.

Cand curry-ul e gata,mancati-l cu orez fiert si decorati-l cu patrunjel sau coriandru proaspat daca va place.Pofta buna !

curry de pui cu naut

curry de pui cu naut

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *