Conserve

Gogosari in sos de mustar

Camara mea s-a imbogatit si anul acesta cu cateva borcanele de gogosari in sos de mustar. Sunt absolut grozavi, usor crocanti, dulci acrisori, scaldati intr-un sos fin, cremos si aromat de mustar. In plus, reteta este cat se poate de simpla, se prepara foarte usor si merg de minune alaturi de o friptura rumena si suculenta. Puteti folosi mustar iute sau dulce, in functie de gustul vostru.

Daca va plac gogosarii sub orice forma, nu ezitati sa incercati reteta de gogosari in sos de mustar. Va asigur ca merita si va satisface si cele mai pretentioase papile.

 

Ingrediente:

 

  • 1 kg gogosari
  • 150 g mustar (iute am folosit)
  • 100 g zahar
  • 100 ml otet de vin de 9 grade
  • 100 ml ulei (de masline am pus eu)
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 lingurita de boabe de piper
  • 2 lingurite de sare grunjoasa neiodata

 

Mod de preparare pentru reteta de gogosari in sos de mustar:

 

Intai de toate spalati si curatati gogosarii de coatoare, nervuri si seminte. Taiatii apoi feliute.

Intr-o cratita adanca puneti mustarul, zaharul,uleiul,otetul, foile de dafin si piperul boabe. Amestecati si asezati vasul pe foc.

Lasati sa fiarba in jur de 10 minute, la foc mediu sau pana incepe sa prinda consistenta (se ingrosa putin).

Adaugati apoi gogosarii, sarea si acoperiti cu un capac. Nu va temeti ca sint prea multi gogosari pentru sosul preparat. Acestia se vor inmuia si vor lasa destul lichid.

gogosari in sos de mustar

Dupa 10 minute gogosarii isi lasa deja sucul propriu si se formeaza si mai mult sos.

gogosari in sos de mustar

Continuati fierberea, fara capac, alte 10 minute sau pana cand lichidul a scazut si a inceput sa se ingroase. Gustati si, daca mai trebuie sare, acum e momentul sa potriviti dupa cum va place.

gogosari in sos de mustar

Gogosarii in sos de mustar sunt gata de transferat in borcane spalate si sterilizate. Puneti-i fierbinti si nu stingeti focul pana cand nu ati terminat de pus toata compozitia. Astfel vor ramane fierbinti pana la ultima lingura 🙂 .

gogosari in sos de mustar

Acoperiti-i cu prosoape groase sau chiar o paturica si lasati-i acolo sa se raceasca pana a doua zi. Etichetati-i apoi si puneti-i in camara.

Spor la treaba si pofta buna!

 

 

➡️  Vezi si reteta de gogosari in otet, fara fierbere (click)

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.