FRIPTURA DE PORC LA CUPTOR

O friptura de porc la cuptor delicioasa,foarte frageda si care nu necesita foarte mult timp de preparare.Ca si garnitura am ramas la cartofi aromati la cuptor,preferatii nostri.Puteti servi de orice alta garnitura care va place  si neaparat o salata.

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de porc
  • 7-8 linguri de ulei de masline
  • piper,maghiran,coriandru,ghimbir pudra
  • crengute de cimbru,rozmarin,cimbrisor
  • 4-5 catei de usturoi
  • boia de ardei  dulce
  • sare
  • 200 ml vin alb sec

 

Mod de preparare friptura de porc la cuptor

Intr-o tava pentru cuptor punem uleiul de masline si deasupra carnea taiata felii.Saram,presaram condimentele,ierburile aromate,boiaua,usturoiul pisat si turnam si vinul.

Acoperim cu apa si bagam la cuptorul incalzit inainte o ora si vreo 20 de minute,la foc moderat.

Cand a scazut tot lichidul friptura este gata(daca nu, mai adaugam un pahar de apa calda si mai fierbem pana scade).

friptura de porc la cuptor

Servim imediat alaturi de garnitura preferata.Excelenta,pofta buna!

friptura aromata de porc

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

39 comentarii la “FRIPTURA DE PORC LA CUPTOR”

  1. Gaby nu mai am,dar fac pana ajungi tu la mine,in doua ore (cu avionul)esti aici.Asa ca te astept cu una proaspata,rumena si aromata.Eu n-am probleme cu pozele si nu mi-a mai spus nimenii ca s-ar incarca greu,probabil e netu’ tau de vina,nu stiu.Pupici!

  2. Un exemplu elocvent….de zarceanie…….si anume, cum Doamne iarta-ma, sa iasa friptura frageda….cand a batut cu ciocanul la ea de a facut-o talpa,…, de ce a mai adaugat apa?…pai tocmai ca a fiert destul de greu, cum sa mai patrunda vinul si restul mirodeniilor in asemenea friptura……trebuia sa spuna si cat a fost timpul de coacere 1/2 de zi – 1zi – 2 zile…….si culmea, oare cat a vrut s-o mai lungeasca?!!

  3. Sincera sa fiu n-am mai intalnit pana acum un asa „exemplu elocvent”de PROSTIE.Pote daca citeai reteta ma scuteai de comentarii cretine si inutile.Si culmea,n-am batut nici carnea cu CIOCANUL si e mentionat si timpul de coacere.
    Si ca sa n-o mai lungesc,nu te mai obosi sa-mi trimiti comentarii ca nu ti le mai public,asta a fost si primul si ultimul!

  4. Buna seara flory! am o intrebare:
    am cumparat azi pulpa de porc ca sa fac cateva snitele. si pt ca mi-a ramas foarte multa carne m-am gandit sa fac maine friptura aceasta, dar nu stiu daca mai pot folosi carnea care am cumparato azi pentru ca am batuto si acuma este cam subtire (jumate de deget). sper sa imi poti raspunde cat de curand!
    Multumesc!

    1. Buna,poti folosi carnea fara probleme,chiar daca e batuta pentru snitele.Doar sa reduci timpul de gatire,in rest totul la fel.Sper sa-ti fi raspuns in timp.Pupici

    2. raspunsul a venit la timp 😀 imediat ma pun sa fac friptura! mersi mult si o sa iti scriu cum mi-a iesit 😉 pupic

    3. Flory vreau sa iti spun ca friptura a fost fffoarte foarte buna! Am fost laudata de musafiri :)Am facut si cartofii aromati la cuptor si au fost foarte buni! Sa sti ca azi fac din nou friptura ca la sotul meu i s-a facut pofta :))

    4. Romina draga mea,ma bucur tare mult ca v-a placut friptura si cartofii si ca musafirii au fost incantati.
      Si sotului meu ii place mult friptura asta asa ca si eu o fac destul de des.Te pup si ma bucur ca ai incredere in retetele mele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *