GRIS CU LAPTE

15 min

simplu

3-4 portii

 

Gris cu lapte,o reteta atat de simpla si delicioasa,pe placul celor mici si celor mari,rapida si economica.Nu refuz niciodata o portie de gris cu lapte,il prefer cu dulceata de afine sau cu miere si fructe de padure.

Era micul dejun preferat din copilaria mea dar si acum il mananc cu mare pofta ori de cate ori il fac.

 

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 100 g gris
  • 2-3 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • aroma la alegere

Mod de preparare gris cu lapte

Intr-un vas cu fundul gros puneti la fiert laptele.Cand a dat in fiert,adaugati sarea,zaharul si grisul „in ploaie”,amestecand continuu cu un tel.

Fierbeti la foc mic timp de 5-7 minute pana cand compozitia devine cremoasa si grisul este fiert.Daca vreti sa folositi o aroma,acum e momentul s-o adaugati.In cazul in care folositi pastaie de vanilie,puneti-o in vas odata cu laptele sa fiarba impreuna,apoi scoteti-o cand adaugati celelalte ingrediente.

gris cu lapte

Turnati grisul in boluri si,dupa ce s-a mai racorit un pic,decorati-l cu dulceata perferata si savurati-l cu gandul la copilarie 🙂 .Pofta buna!

gris cu lapte

gris-cu-lapte

Daca nu sunteti fani gris,va recomand un delicios orez cu lapte (click pe link pentru reteta).

orez cu lapte

 

 

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *