CORNULETE CU GEM SI NUCI

cornulete cu gem si nuci

40+120 min

mediu

50-60 portii

Asa cu am spus in prima postare din acest an voi posta din retetele pregatite pentru sarbatori dar si din cele de dupa.De pe masa de Craciun nu-mi lipsesc cornuletele si turta dulce,pentru ca sunt preferatele mele.Chiar daca am deja pe blog o reteta de cornulete cu untura ,aceea are in compozitie drojdie iar asta praf de copt si otet din vin alb.Reteta de cornulete cu gem si nuci am  ales-o din vechiul meu caiet cu retete pentru ca mi s-a parut cea mai simpla si rapid de preparat.Probabil la anul voi incerca alta,cu bors sau iaurt,pentru ca am destule variante 😀 .

Ingrediente

  • Aluat
  • 520 g faina (plus 2-3 linguri pentru planul de lucru )
  • 250 g untura
  • 1 ou mic
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml apa
  • 2 linguri de otet
  • un praf de sare
  • aroma la alegere ( eu am folosit vanilie )
  • Umplutura
  • 350 g gem/marmelada de prune
  • 150 g -200 g nuci macinate
  • Decor
  • zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare cornulete cu gem si nuci
Modul de preparate este foarte simplu.Amestecam toate ingredientele intr-un bol pana obtinem un aluat ferm pe care il lasam la rece o ora doua.Nu framantati exagerat pentru ca untura se va topi prea mult si aluatul va fi  moale.
Intre timp pregatim umplutura amestecand gemul sau marmelada cu nucile macinate.Adaugati doar 150 de g prima data iar daca compozitia nu este destul de groasa adaugati si restul de nuci.
Dupa ce aluatul a stat la rece il impartm in doua bucati egale si intindem din fiecare cate un dreptunghi,pe care il taiem in fasii.La maginea fasiilor de aluat punem din compozitia de gem cu nuci ,rulam si taiem bucati de 3-4 cm.Le asezam in tavi si le coacem 25-30 de minute la 180-200 °C.
Cand le scoatem din cuptor le pudram sau le tavalim prin zaharul pudra.Sunt delicioase si se topesc in gura.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

16 comentarii la “CORNULETE CU GEM SI NUCI”

  1. Nu știu cum făceau bunicile voaste (a celor care ati postat comentarii) cornulețele, dar bunica mea le făcea dulci. Iar eu, papagal de mine, nu mi-am dat seama ca aluatul nu are niciun pic de zahăr! Au ieșit niște cornulețe nedulci și exagerat de sfărâmicioase.

  2. Ati folosit untura cumparata de la magazin sau de la porc de tara?? Cat de diferit poate fi gustul…. facute cu unt si nu untura?? Eu faceam biscuiți spritati si cu untura (cand aveam )si cu unt dar par mai gustosi cei cu unt…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *