MAIONEZA RAPIDA

maioneza-2Brapida-2B2

5 min

simplu

1 portii

Cand am nevoie de maioneza si nu am timp sa fac varianta clasica ,apelez la maioneza rapida care ma scoate din incurcatura cand am nevoie.
E important ca oul folosit sa fie proaspat si din sursa de incredere,pentru ca il folosim intreg si crud.
Cu un blender de mana,in  maxim doua minute avem o maioneza gustoasa pe care o putem folosi imediat iar daca va ramane o puteti pastra maxim o zi doua la frigider.

maioneza-2Brapida-2B2

Ingrediente :

  • 1 ou intreg,crud
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • un varf de lingurita de sare
  • 200- 300 ml ulei de floarea soarelui
Punem in paharul blenderului toate ingredientele mentionate si incepem sa mixam .Tinem fix primele secunde ,apoi ridicam usor si mixam pana se incorporeaza tot uleiul si maioneza e gata.
Daca aveti nelamuriri ,aici aveti un filmulet care va va raspunde la toate intrebarile. 😀
Eu am incercat si cu 200 ml de ulei si a iesit la fel de buna dar mai putina,evident.Alegeti voi cat ulei folositi in functie de cantitatea de maioneza care va trebuie.Pofta buna!
*

 

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “MAIONEZA RAPIDA”

  1. Buna!
    Am incercat aceasta maioneza, prima data recunosc ca m-am grabit si am miscat repede mixerul, deci am taiat-o, dar in ultimul timp numai acest fel de maioneza il prepar, se face foarte repede, intrebarea mea ca tre dvs este: cat poate fi tinuta maxim? pe unele site-uri am citit recomandari de maxim 2 zile, tinand contr ca este vorba de ou crud.
    Va multumesc!

    ps: va urmaresc cu mult drag! spor in continuare!

    1. Buna,
      Ma bucur ca ai incercat-o,si eu o prefer in detrimentul celei clasice.Maxim doua zile ,asa cum am scris si in reteta,tocmai din cauza oului crud.
      Multumesc si eu!Ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele si te astept cu mare drag in bucataria Retete fel de fel ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *