NUCI CU CACAO SI CREMA DE VANILIE

 

Daca tot am cumparat aparatul de nuci,mi-am zis ca n-am sa fac la infinit nucile clasice si am vrut sa incerc si altceva.M-am gandit ca niste nuci cu cacao si crema de vanilie ar fi o combinatie reusita si chiar asa a fost.Aluatul fraged cu cacao se imbina pefect cu crema de vanilie,imbogatita cu nuci macinate.

Daca va tenteaza,eu zic sa le incercati,va asigur ca merita !

 

Ingrediente

  • Aluat
  • pentru 240 de coji – 12o de nuci
  • 250 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua mari
  • un varf de lingurita de sare
  • 10 g praf de copt
  • 580 g faina
  • 40 g cacao
  • vanilie (pastaie,esenta sau zahar vanilat)
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 180 g zahar
  • 40 g faina (sau 20 g amidon)
  • un praf de sare
  • vanilie (pastaie,esenta sau zahar vanilat)
  • 400 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g nuci macinate
  • zahar pudra penttru decor

Mod de preparare nuci cu cacao si crema de vanilie

Prepararea aluatului este foarte simpla.

Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul,un praf de sare si vanilia pana obtinem o compozitie cremoasa si omogena.Adaugam cate un ou,pe rand,amestecand bine dupa fiecare pana cand se incorporeaza complet.La final inglobam cacaoa si faina amestecata cu praful de copt.

nuci cu cacao si crema de vanilie

Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de moale,omogen si nelipicios.

*Este important sa nu-l framantati excesiv deoarece nucile vor iesi tari si gumoase,nu fragede.

Acoperim aluatul cu folie alimentara si-l lasam la rece cel putin o ora.

DSC_0570

Intre timp pregatim crema.

Punem la incalzit 300 ml de lapte iar 100 ml ii amestecam cu faina sau amidonul.

Intr-un vas punem galbenusurile,sarea,vanilia si zaharul.Amestecam foarte bine cu un tel pana cand se deschid la culoare,adaugand eventual cateva linguri de lapte .

Turnam faina diluata in lapte,apoi incoropram laptele cald.Punem crema pe foc si fierbem 3.4 minute de cand a adat un clocot (foc mic).Daca folositi amidon,este gata dupa primul clocot,amidonul fierbe instantaneu.

Stingem focul ,adaugam untul si amestecam pentru a se omogeniza.

nuci cu cacao si crema de vanilie.jpg2

Apoi incorporam nucile macinate si punem crema la rece.

nuci cu cacao si crema de vanilie.jpg3

E momentul sa coacem nucile.Din aluat formam bilute de 5 g pe care le coacem in jur de 1 minut.Este important sa nu le coacem prea mult deoarece cojile vor fi tari.

nuci cu cacao si crema de vanilie.jpg1

Cand am terminat de copt cojile,scoatem crema de la rece si umplem nucile.

N-a fost nevoie sa curat marginile deoarece au iesit fara ,cantitatea de 5 g a fost perfecta.Dupa ce le-ati umplut,pudrati-le cu zahar praf.Pofta buna !

nuci cu cacao si crema de vanilie

nuci cu cacao si crema de vanilie

nuci cu cacao si crema de vanilie

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *