OUA CU SPANAC IN SOS DE ROSII

 

Pentru un mic dejun satios sau un pranz rapid,o portie de oua cu spanac in sos de rosii poate fi o o idee buna de luat in seama.Se prepara rapid,este o combinatie simpla,delicioasa si hranitoare.

 

Ingrediente

  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 4 oua
  • 100 g de spanac baby
  • 250 ml suc de rosii
  • un varf de lingurita de zahar
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare oua cu spanac in sos de rosii

Intr-o tigaie puneti uleiul ,caliti usor catelul de usturoi tocat,apoi adaugati sucul de rosii,zaharul,sare si piper dupa gust.Daca doriti,mai puteti adauga si alte condimente sau ierburi aromate care va plac.

Fierbeti la foc mic doua trei minute,adaugati spanacul spalat si uscat ,apoi ,dupa ce spanacul s-a inmuiat,spargeti ouale deasupra.

*Daca folositi spanac normal,spalati-l si opariti-l 1-2 minute in apa fiarta,scurgetil ,tocati-l si puneti-l in sosul de rosii.Iar daca aveti la indemana congelat,trebuie doar sa-l dezghetati  si sa-l scurgeti,apoi sa-l folositi.

oua-cu-spanac-in-sos-de-rosii

Sarati si pierati ouale,acoperiti cu un capac vasul si continuati fierberea pana cand ouale sunt gatite cum va plac.

Serviti cu paine prajita sau paine integrala,este un deliciu.Pofta buna !

oua-cu-spanac-in-sos-de-rosii

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *