PASCA FARA ALUAT

085

80 min

mediu

12 portii

 

Dupa pasca cu aluat umplut si ricotta ,aceasta este una pe care o fac si in timpul anului pentru ca ne plac foarte mult dulciurile cu branza iar pasca fara aluat este cremoasa si plina de stafide ,delicioasa si pe gustul nostru.

Nu mai spun ca se face foarte rapid pentru ca lipseste aluatul si cred ca este o solutie buna pentru o masa de sarbatoare in cazul in care nu aveti mult timp la dispozitie.

Ingrediente

  • 750 g branza dulce de vaci (urda sau ricotta )
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g smantana de gatit
  • 50 g unt
  • 100 g faina
  • 60 g gris
  • 150 g stafide
  • 40 g fructe confiate (optional,puteti pune in loc tot stafide )
  • un varf de lingurita de sare
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala mica
  • o lingura esenta de vanilie (sau 2 plicuri zahar vanilat )

Mod de preparare pasca fara aluat

Prima data punem stafidele la hidratat in apa calda pentru 20 de minute si acoperim cu hartie de copt o forma rotunda cu pereti detasabili de 24 cm .

Intr-un bol batem ouale cu zaharul pana ce acesta se topeste,adaugam smantana,branza de vaci,untul topit si racit ,aromele,sarea ,faina si grisul.

*Branza de vaci ,urda sau ricotta folosita trebuie pusa la scurs cu o seara inainte,astfel compozitia obtinuta va fi cremoasa ,nu subtire.

pasca fara aluat

La final incorporam stafidele scurse foarte bine pe hartie absobanta si fructele confiate.

018

 

Turnam compozitia in tava si coacem pasca 50-60 de minute la 170 -180°C.Faceti testul cu scobitoarea pentru asiguranta.

022

 

Daca se rumeneste prea tare desupra si inca nu este coapta,acoperiti-o cu o folie de aluminiu.Scoateti pasca fara aluat din forma si taiati-o abia dupa ce s-a racit foarte bine. Pofta buna !

 

094

092

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *