PASTA DE ZAHAR – reteta video

15 min

simplu

1 portii

Cand am postat reteta de martipan am promis ca voi reveni si cu reteta de pasta de zahar si iata ca m-am tinut de cuvant.Din ce am incercat pana acum ,reteta asta ma multumeste pe deplin si o folosesc cu succes la decorarea dulciurilor.

Am facut si un filmulet in speranta ca va veti incumeta sa o preparati.Mierea folosita a fost mai inchisa la culoare si asta a schimbat usor culoarea pastei,asadar daca vreti o pasta de zahar de un alb imaculat,folositi o miere deschisa la culoare .

 

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 850 g pasta de zahar
  • 600 g zahar pudra (plus 150 g pentru framantat )
  • 70 g miere (sau glucoza )
  • 30 g apa
  • 6 g gelatina (3 foi )
  • 16 g ulei de floarea soarelui (arahide,rapita,porumb sau unt )


Mod de preparare pasta de zahar

Prima data punem gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute.Apoi o stoarcem foarte bine si o punem pe foc intr-un vas mic,adaugam cele 30 g de apa ,uleiul si mierea.Lasam pe foc atat cat trebuie pentru a se topi gelatina ,nu trebuie sa fiarba ci doar sa devina lichida.
Zaharul pudra (600 g ) il cernem intr-un bol si apoi turnam peste el compozitia lichida.
Amestecam cu o lingura pana cand incorporam tot zaharul si obtinem o compozitie omogena.
Pe planul de lucru cerneti restul de zahar (pentru inceput doar 100 g ) si framantam pasta de zahar pana nu se mai lipeste de maini.Daca e prea moale ,adaugati si restul de zahar pudra.
Eu o las mai moale pentru ca,la prelucrat mai adaug zahar pudra si se va intari destul.
Infasurati bine pasta in folie alimentara sau puneti-o in punga de plastic ,important e sa nu prinda aer pentru ca se va usca si pastrati-o la loc racoros intr-un dulap sau camara.

Se poate  folosi dupa cel putin 12-24 ore, adaugand diversi coloranti gel sau praf .

 

Cu resturile ramase ,dupa cum va spuneam decupam fel de fel de forme pe care le uscam si le folosim tot pentru decor.
S-aveti spor si inspiratie !
 0361
 Rulada cu crema de nutella si mascarpone (imbracata in pasta de zahar dupa aceasta reteta )
3R1
 Si doua torturi dragute pe care le-am facut pentru botezul nepotelului meu 🙂
10293826_691304077644296_4719174051693220285_o
1

Comentează folosind contul de Facebook

23 comentarii la “PASTA DE ZAHAR – reteta video”

  1. Cred ca am sa o încerc, atâtea dezamăgiri am avut. Si-apoi nu gaseam glucoză, uleiuri de palmier sau alte cele. Sper sa-mi iasa de data asta, e ultima!!!!!

  2. Am incercat retata si mi-a iesit perfect. Nu am adaugati tot zaharul pentru ca imi place sa fi mai moale pasta astfel se poat lucra mult mai bine.
    Oricum in timpul lucrului se adauga zahar.

  3. Am facut si eu reteta si a iesit bine, doar ca acum cand vreau sa o folosesc este lipicioasa….ce sa fac? Precizez ca atunci cand am facut-o nu sa lipit…multumesc

      1. Am pus si zahar dar nu si-a revenit….data viitoare o sa pun mai putina miere…cred ca am pus prea multa, ca ii foarte puternic mirosul de miere…multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *