PASTE CU LEGUME

 

O portie de paste cu legume poate fi  solutia salvatoare pentru un pranz gustos sau o cina rapida. Se prepara foarte usor, puteti folosi legumele pe care le aveti la indeamana, pe cele care sunt pe gustul vostru si pe cat posibil, de sezon.

Daca va place, le puteti da un gust picant sau aroma cu busuioc proaspat sau oregano.

 

Ingrediente

  • 250 g paste (la alegere)
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu micut
  • 300 ml pasta de rosii
  • 3-4 frunze de busuioc ( sau oregano)
  • sare si piper dupa gust
  • parmezan ras

Mod de preparare paste cu legume

In primul rand puneti apa la fiert pentru paste. De regula se pune 1 l de apa la 100 g de paste.

Spalati si curatati legumele. Incaliti uleiul de masline intr-o tigaie adanca si caliti usor ceapa tocata, apoi adaugati usturoiul feliat iar dupa un minutel, doua, restul de legume taiate feliute. Sarati si piperati dupa gust si lasati sa se caleasca legumele. Cand au inceput sa se inmoaie, adaugati pasta de rosii si busuiocul.

Intre timp sarati apa pentru paste si puneti-le la fiert.

Mai dati cateva clocote sosului cu legume si, cand pastele sunt fierte, scurgeti-le si puneti-le in tigaie peste legume.

Amestecati si pastele sunt gata. Mancati-le calde cu parmezan ras deaupra. Pofta buna!

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *