Pește

Pastrav cu legume la cuptor. Reteta sanatoasa

 

De pe masa de Revelion nu ne-a lipsit pestele. Am preferat pastrav cu legume la cuptor, o reteta extrem de simpla,delicioasa si sanatoasa. Nici n-am avut cine stie ce de facut la ea,sotul mi-a curatat pestii iar eu m-am ocupat de legume.

N-a durat mai mult de 15 minute pana a ajuns in cuptor iar seara ne-am bucurat de cate o portie gustoasa si usoara de pastrav cu legume la cuptor.

 

Ingrediente:

 

  • 2 pastravi de 500-600 g/unul
  • 5-6 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii
  • 3-400 g ciuperci proaspete(congelate sau 200 g la cutie )

 

Mod de preparare pentru reteta pastrav cu legume la cuptor:

 

Curatati pestii , stergeti-i cu un servet absorbant,sarati-i si piperati-i inclusiv in interior.Ungeti o tava cu ulei si asezati pastravii.

pastrav cu legume la cuptor

Curatati si taiati felii legumele si asezati-le in tava pe langa si peste pesti.Sarati si piperati usor,stropiti apoi cu uleiul de masline.

pastrav cu legume la cuptor

Acoperiti tava cu capac sau cu o folie de aluminiu si bagati la cuptorul preincalzit la 180°C.Lasati folia pentru 20-25 de minute pana cand legumele incep sa se inmoaie ,apoi descoperiti si mai lasti inca vreo 10-15 minute .

Macati pestele cald alaturi de legumele din tava.

Spor la treaba si pofta buna!

pastrav cu legume la cuptor

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.