PASTRAV CU LEGUME LA CUPTOR

 

De pe masa de Revelion nu ne-a lipsit pestele .Am preferat pastrav cu legume la cuptor,o reteta extrem de simpla,delicioasa si sanatoasa.Nici n-am avut cine stie ce de facut la ea,sotul mi-a curatat pestii iar eu m-am ocupat de legume.

N-a durat mai mult de 15 minute pana a ajuns in cuptor iar seara ne-am bucurat de cate o portie gustoasa si usoara de pastrav cu legume la cuptor.

 

Ingrediente

  • 2 pastravi de 500-600 g/unul
  • 5-6 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii
  • 3-400 g ciuperci proaspete(congelate sau 200 g la cutie )

Curatati pestii , stergeti-i cu un servet absorbant,sarati-i si piperati-i inclusiv in interior.Ungeti o tava cu ulei si asezati pastravii.

pastrav cu legume la cuptor

Curatati si taiati felii legumele si asezati-le in tava pe langa si peste pesti.Sarati si piperati usor,stropiti apoi cu uleiul de masline.

pastrav cu legume la cuptor

Acoperiti tava cu capac sau cu o folie de aluminiu si bagati la cuptorul preincalzit la 180°C.Lasati folia pentru 20-25 de minute pana cand legumele incep sa se inmoaie ,apoi descoperiti si mai lasti inca vreo 10-15 minute .

Macati pestele cald alaturi de legumele din tava .Pofta buna !

pastrav cu legume la cuptor

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *