PASTRAV CU LEGUME LA CUPTOR

 

De pe masa de Revelion nu ne-a lipsit pestele .Am preferat pastrav cu legume la cuptor,o reteta extrem de simpla,delicioasa si sanatoasa.Nici n-am avut cine stie ce de facut la ea,sotul mi-a curatat pestii iar eu m-am ocupat de legume.

N-a durat mai mult de 15 minute pana a ajuns in cuptor iar seara ne-am bucurat de cate o portie gustoasa si usoara de pastrav cu legume la cuptor.

 

Ingrediente

  • 2 pastravi de 500-600 g/unul
  • 5-6 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii
  • 3-400 g ciuperci proaspete(congelate sau 200 g la cutie )

Curatati pestii , stergeti-i cu un servet absorbant,sarati-i si piperati-i inclusiv in interior.Ungeti o tava cu ulei si asezati pastravii.

pastrav cu legume la cuptor

Curatati si taiati felii legumele si asezati-le in tava pe langa si peste pesti.Sarati si piperati usor,stropiti apoi cu uleiul de masline.

pastrav cu legume la cuptor

Acoperiti tava cu capac sau cu o folie de aluminiu si bagati la cuptorul preincalzit la 180°C.Lasati folia pentru 20-25 de minute pana cand legumele incep sa se inmoaie ,apoi descoperiti si mai lasti inca vreo 10-15 minute .

Macati pestele cald alaturi de legumele din tava .Pofta buna !

pastrav cu legume la cuptor

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *