PASTRAV CU PIURE DE MAZARE

30 min

simplu

3 portii

 

In general imi place sa gatesc pestele cat mai simplu si gustos.Zilele trecute am facut pastrav la tigaie cu piure de mazare,una dintre mancarurile preferate ale copilului meu.Se face foarte simplu,este gustoasa si satioasa si nu dureaza mai mult de jumatate de ora sa ai un pranz sau o cina delicioasa.

 

Ingrediente

  • 6 fileuri de pastrav somonat
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare si piper
  • Piure de mazare
  • 450 g mazare congelata
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 100 ml apa
  • 2 linguri smantana de gatit
  • sare si piper proaspat macinate

Mod de preparare pastrav la tigaie cu piure de mazare

Prima data spalam,uscam si filetam pestele.

Apoi,intr-o craticioara punem doua linguri de ulei de masline si calim mazarea pana se dezgheata.Turnam apa,saram si piperam dupa gust si firbem in jur de 10 minute pana ccand mai scade lichidul.

Stingem focul,adaugam smantana de gatit si facem mazarea piure cu ajutorul unui mixer vertical sau al unui blender.

pastrav cu piure de mazare

Intre timp incalzim ueiul intr-o tigaie si prajim fileurile de pastrav sarate si piperate 3 minute pe partea cu pielea si inca doua pe cealalta.

pastrav cu piure de mazare

Mancam pestele cu piureul de mazare.Eu am decorat cu putin marar congelat.Pofta buna !

pastrav cu piure de mazare

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *