PAVLOVA CU CAPSUNE

Pavlova-030

180 min

mediu

8-10 portii

Cu siguranta cel mai bun si delicat desert pe care nu l-as putea refuza niciodata.Varianta preferata este aceasta,cu capsune dar si cu fructe de padure imi place la fel de mult.Asadar inarmati-va cu multa rabdare si pregatiti Pavlova cu capsune,cu siguranta merita tot efortul.

Ingrediente
Blat :

  • 6 albusuri (aprox. 200 g )
  • 300 g zahar
  • 1 lingura de amidon (15-16 g )
  • 1 lingura de otet
  • un varf de lingurita de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie/zah. vanilat /esenta
Crema Chantily :
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura de zahar pudra
  • semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
Decor:
  • 250 g capsune
  • 1 kiwi

Mod de preparare Pavlova cu capsune

Intr-un bol mare punem albusurile si sarea si mixam pana ce au devenit o spuma.Adaugam acum otetul si apoi zaharul treptat,mixand bine pentru a se topi complet.La final incorporam extractul de vanilie si amidonul.Bezeaua obtinuta trebuie sa fie ferma,lucioasa si sa aiba consistenta vascoasa.

Acoperim o tava cu hartie de copt sau un covoras de silicon si punem bezeaua ,dandu-i o forma rotunda (26 cm ) ,ajutandu-ne de un inel de la o forma detasabila.Sau putem pune bezeaua intr-un sac-à-poche si formam cercul.

Coacem bezeaua aproximativ doua ore la 100-110 °C.
Intre timp mixam smantana pentru frisca cu lingura de zahar si semintele din pastaia de vanilie.Obtinem astfel crema Chantily cu care decoram bezeaua dupa ce s-a racit complet.
Din cantitatea de capsune am oprit cateva intregi iar restul le-am facut piure cu un blender.Am decorat Pavlova cu piureul de capsune,cateva felii de capsune si cubulete de kiwi.Pofta buna!

Pavlova-024

 

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “PAVLOVA CU CAPSUNE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *