PRAJITURA CU CAPSUNI

Din nou o prajitura cu capsuni la fel de delicioasa ca si celelalte ,doar ca aceasta este peparata cu indulcitor natural Green Sugar,asadar are mai putine calorii si poate fi mancata si de cei diabetici.Nu se prepara greu ,are un gust foarte bun si poate o incercati ca tot incepe sezonul capsunilor.

Si asa am preparat si al doilea desert cu care raspund provocarii Adinei de a gati cu acest indulcitor narural .

Pentru ca mi-a placut ideea si rezultatul am s-o provoc si eu pe Gabriela – Retetepapabun  sa pregateasca si ea ceva bun cu Green Sugar .

 

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua
  • 3 linguri indulcitor natural Green Sugar
  • 2 linguri de apa calda (pt a topi mai bine indulcitorul)
  • 3 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina alba
  • 1 plic de praf de copt
  • 150 g capsuni pasate (piure)
  • Decor si crema de capsuni
  • 150 g capsuni pasate (pentru siropat blatul si decor )
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingura smantana (sau frisca)
  • 2 linguri indulcitor
  • 200 g capsuni  pasate
  • 100 ml apa
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare prajitura cu capsuni

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu indulcitorul, apoi am adaugat uleiul si apa.

Albusurile batute spuma le-am adaugat amestecand usor in compozitie, dupa care am incorporat lingura cu lingura faina si praful de copt.

prajitura cu capsuni 1

Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am lasat blatul la copt cam 20 minute, in cuptorul deja incins, la 180 grade C.

Din blatul copt am montat cinci prajiturele, cu ajutorul unor patrate si cercuri din inox. Cu ajutorul lor am decupat intai cate doua patrate (doua cercuri ) pentru fiecare prajitura.

prajitura cu capsuni 2

Intr-un bol am pus crema mascarpone, smantana si indulcitorul. Le-am mixat pana s-au omogenizat, dupa care am adaugat capsunile pasate.

Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa cam 10 minute, dupa care am incalzit-o la bain-marie si am adaugat-o in crema de capsuni. Am dat crema la frigider, pentru a se intari putin.

La baza patratului am asezat un patrat de blat, am acoperit cu un strat de piure de capsuni pentru a-l insiropa, apoi am pus un strat de crema, celalalt blat, iar piure de capsuni, iar un strat de crema.

prajitura cu capsuni 4

Le-am lasat la frigider pana s-au intarit, dupa care am indepartat formele si am decorat cu capsuni proaspete si cu piure de capsuni. Pofta buna !

DSC_0129

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *