SALATA DE COUS COUS CU FETA SI RODIE

supa-salata-026

Chiar daca frigul s-a instalat si toamna tarzie se etaleaza in toata splendoarea ei,salatele sunt nelipsite din meniul nostru.
In periada asta gasesc rodie din plin si imi place s-o folosesc in diverse retete,mai ales de dulciuri,ciambella cu rodie  fiind una dintre ele.
Astazi insa am folosit semintele intr-o salata cu arome orientale,pe care v-o recomand cu mare drag.

Ingrediente :

  • 200 g cous cous
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 200 g feta
  • 25 g fistic
  • 100 g seminte de rodie
  • 1 lingura de menta tocata
  • sucul de la o portocala (sau de la jumatate de grapefruit rosu )
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper
Punem cous cous-ul intr-un castron si turnam peste el apa fiarta amestecata cu sarea.Acoperim vasul si -l lasam deoparte pentru 5 minute pentru a absorbi apa.Cand s-a umflat il afanam cu o furculita,sa nu mai avem nici un fel de bulgaras.
Intre timp taiem feta cubulete,tocam menta ,scoatem semintele rodiei si decojim fisticul.Eu scot semintele de la rodie intr-un castron cu apa,astfel nu stropesc totul in jur si nu risc sa alerg dupa seminte.Aici puteti vedea un video care sa va lamureasca.
Adaugam ingredientele pregatite in castron,peste cous cous.
Preparam o emulsie din sucul de la portocala,otet,ulei de masline si o turnam peste celelalte ingrediente.
Amestecam usor ,saram si piperam dupa gust si putem servi.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “SALATA DE COUS COUS CU FETA SI RODIE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare