SARMALE IN FOI DE VARZA MURATA

 

In week-end am facut sarmale cu foi de varza murata ,preferatele sotului meu .Reteta am invatat-o de la mama ,este cea mai buna dupa parerea mea si-a sotului meu ,evident ! 🙂

Cu siguranta am sa le refac si de Craciun,mirosul de sarmale si cozonaci aromati nu lipseste niciodata , ne face sa ne simtim mai aproape de casa si de cei dragi.

 

 

Ingrediente

  • 2 verze medii murate
  • 1 kg de carne de porc ( sau mixta ,la alegere )
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 cepe potrivite
  • 150 g orez
  • 150  ml bulion de rosii
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingura de marar uscat
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • In plus
  • 100 g sunca afumata
  • 200-300 ml suc concentrat de rosii
  • 2-3 frunze de dafin
  • 2 cracute de marar uscat si 1 de cimbru uscat

 

Mod de preparare sarmale in foi de vita

 

Intr-o tigaie incalziti uleiul si caliti cepele tocate fin, pana se inmoaie .Adaugati un pic de sare ,va scoate apa din ceapa,se va inmuia mai repede si nu se va arde.

Adaugati orezul si caliti doua minute,cat sa devina transparent si sa absoarba gust de ceapa calita .

Adaugati bulionul,sarea si celelalte condimente ,mai lasati sa fiarba un pic si stingeti focul.Daca tigaia este foarte incapatoare puteti pune carnea peste amestec ,daca nu ,puneti carnea intr-un bol mare si apoi compozitia din tigaie.

Amestecati cu grija sa nu va frigeti,eventual cu o lingura pana se mai raceste un pic,apoi framantati bine cu mana .

sarmale

Apoi taiati frunzele de varza murata in bucati ,eliminand cotorul.Gustati varza inainte sa nu fie prea sarata sau prea acra ,puneti-o intr-un bol cu apa rece si schimbati apa de cateva ori .

Infasurati sarmalutele ca in filmuletul de mai jos .

Asezati pe fundul oalei cracutele de marar , cea de cimbru si sarmalele .Peste fiecare rand puneti suc concentrat de rosii ,o frunza doua de dafin si cateva cubulete de sunca afumata .

Mie mi-au iesit 50 de sarmalute ,exact doua randuri .

sarmale.jpg1

Deasupra am pus resturile de varza tocate ,sucul de rosii,sunca afumata ,dafin si am pus apa cat sa le acopere.

sarmale 23

Le-am dat in fiert pe foc si apoi le-am bagat la cuptor 2 ore si jumatate la 200°C .Lichidul a scazut complet si s-au rumenit fumos deasupra ,au iesit grozave .Le-am mancat cu mamaliguta si ardei iute in otet . Pofta buna !

sarmale

sarmale 1

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “SARMALE IN FOI DE VARZA MURATA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *