SHAKSHUKA

smoothie-018

Cu siguranta ati mai vazut si incercat mancarica asta rapida si grozav de buna.Imi propusesem s-oncerc si eu si i-a venit randul datorita Provocarii secrete ,careia am hotarat sa ma alatur cu mare drag.
Am primit un blog pe care il cunosteam,Bucataria Elenei,de unde am ales ,dupa o resfoire amanuntita,shakshuka.
A fost o placere sa citesc din postarile doamnei Elena,mi se pare o persoana sincera,iar retetele minunate.Daca sunteti la dieta sau aveti in plan una,aruncati o privire pe blogul dansei,cu siguranta veti gasi retete simple si sanatoase pe gustul vostru.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 1 salota (sau o ceapa mica)
  • 1 ardei gras galben
  • 2 rosii
  • sare si piper proaspat macinate
  • patrunjel,cimbru proaspat
  • 1 frunza de dafin
  Intr-o tigaie punem uleiul si calim 2-3 minute ceapa taiata fasii.Adaugam si ardeiul taiat julien,sotam inca putin,adaugam rosiile curatate de coaja si seminte,saram,piperam si adaugam verdeturile.
Mai sotam un pic , spargem ouale deasupra,apoi acoperim si mai tinem pe foc doar pana se gatesc ouale.
Sevim cald cu paine proaspata.Un deliciu,pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

26 comentarii la “SHAKSHUKA”

  1. Hașmaua (Allium ascalonicum), numită și șalotă, eșalot sau ceapă franțuzească, este o plantă erbacee perenă din familia Alliaceae (numită anterior Lilliaceae), comestibilă, înrudită cu ceapa, cu care se aseamănă mult. Este cultivată ca plantă aromatică și ca legumă comestibilă. Termenul denumește atât planta întreagă, cât și bulbul acesteia, care se utilizează de multă vreme în gastronomie. Este specifică bucătăriei franceze. A fost adusă în Occident de franci, după asediul de la Ascalon, la sfârșitul primei cruciade.

    sursa:http://ro.wikipedia.org/wiki/Ha%C8%99m%C4%83

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare