SUPA CREMA DE CARTOFI SI FENICUL
40 min
simplu
3 portii
Copilul meu iubeste nespus supele crema si ii fac de doua ori pe saptamana din diverse legume pe care le am la indemana.De curand i-am refacut supa crema de cartofi si fenicul , o supa delicata si foarte gustoasa care se numara printre preferatele ei.
Este o combinatie foarte simpla ,fenicului ii da un gust grozav si va asigur ca merita s-o incercati .
Ingrediente
- 3 cartofi (aproximativ 500 g )
- 2 bulbi de fenicul (350 g )
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri de ulei de masline
- 600 ml supa de legume sau apa
- 100 ml smantana de gatit
- sare dupa gust
Mod de preparare supa crema de cartofi si fenicul
Intr-o craticioara am incalzit uleiul de masline si am calit ceapa tocata mare,catelul de usturoi tocat si bulbii de fenicul curatati si taiati felii.Am calit vreo 5 minute la foc mic cu un praf de sare pana cand legumele s-au inmuiat putin.
Am adaugat cartofii curatati si taiati cuburi ,apa si am sarat dupa gust .
Am fiert supa in jur de 25 de minute pana cand legumele s-au inmuiat ,apoi le-am transformat in crema cu ajutorul unui mixer vertical.La final am pus si smantana de gatit,am mai dat doua clocote si supa a fost gata .
Am decorat-o cu seminte si frunzulite de fenicul si am mancat-o cu crutoane rapide .Pofta buna !
Comentează folosind contul de Facebook