TIRAMISU CU AMARETTI

tiramisu-017

Iubesc tiramisù-ul in aproape orice varianta.Cea cu caramel este pentru mine ce mai buna ,pentru ca ador caramelul iar combinatia este absolut fantastica.Si-apoi urmeaza variata asta,cu amaretti pe care o fac numai la cupe pentru ca arata mult mai bine.
Daca va tenteaza va invit s-o incercati,este un desert delicios si elegant,si se prepara si foarte rapid.

Ingrediente:
(pentru 7 cupe de 150 g /una )

  • 120 g amaretti (42 bucati)
  • 250 g mascarpone
  • 3 oua medii
  • 70-80 ml cafea tare
  • 60 g zahar (30 g + 30 g)
  • 2 linguri marsala (rom,cognac sau alt lichior care va place )
  • un praf de sare
  • cacao pentru decor
Pregatim intai cafeaua.Separam ouale ,albusurile le mixam foarte bine cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de zahar pana ce obtinem o bezea ferma.
Galbenusurile le mixam si pe ele cu cealalta jumatate cantitate de zahar pana isi dubleaza volumul si au capata o culoare mai deschisa.Acum putem adauga si vinul marsala,apoi mascarponele.Aceasta compozitie o amestecam delicat cu albusurile spuma.
Pregatima cupele si incepem sa asezam tiramisù-ul.Trecem fiecare amaretto prin cafea si asezam pe fundul cupelor.Eu am pus cate trei la baza,am pus doua linguri pline de crema,iar alti trei amaretti si la final o singura lingura de crema.
Am procedat asa pana am umplut toate cupele,apoi le-am decorat cu cacao.Am presarat cu degetele pentru un aspect neordonat,dar puteti sa-l presarati cu o sita.
Pastram desertul la rece pana in momentul servirii dar preparat cu o zi inainte si lasat la frigider peste noapte ii da un gust mult mai savuros.Pofta buna!
Alte variante de tiramisù :

Comentează folosind contul de Facebook

10 comentarii la “TIRAMISU CU AMARETTI”

  1. Ma bucur mult ca-ti place .Eu as paria ca-ti iese la fel,e foarte simplu de preparat si un desert de cupa nu da prea multa bataie de cap .Sper sa-l incerci,e delicios! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare