TOCINEI DE CARTOFI CU BRANZA

 

Intr-una din zile mi-am adus aminte ce tocinei de cartofi cu branza deliciosi ne facea bunica.Este o reteta usoara,gustoasa si  se face din cele mai simple ingrediente pe care le avem la indemana oricand.

I-am mancat cu o salata verde cu rosii cu morcovi,au fost foarte buni si au disparut rapid din farfurie.Va invit sa-i incercati,au gust de amintiri din copilarie 🙂 .

 

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 100 g branza telemea
  • 1 ou mare
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura cu varf de faina

 

Mod de preparare tocinei de cartofi cu branza

Spalati,curatati cartofii de coaja si dati-i pe razatoarea mica.Scurgeti-i foarte bine de lichid si transferat-i intr-un bol.Adaugati branza rasa sau sfaramata,oul si sarea.

Amestecati bine pentru a se omogeniza ,apoi incorporati faina.Trebuie sa obtineti o compozitie moale dar legata.Daca e nevoie ,mai puneti un pic de faina.

*Daca doriti ii puteti condimenta si adauga marar sau patrunjel tocat.Eu i-am lasat simpli,ca ai bunicii.

tocinei de cartofi cu branza

Cu mainile umede,formati un fel de chiftelute aplatizate.Prajiti-le in ulei ,la foc mediu pana se rumenesc frumos pe ambele parti.Nu dati focul mare deoarece nu se vor gati in interior.

tocinei de cartofi cu branza.jpg1

Scoateti tocineii pe servetele absorbante si mancati-i calzi alaturi de salata preferata.

tocinei de cartofi cu branza

Sunt deliciosi calzi dar si reci sunt foarte gustosi.Pofta buna !

tocinei de cartofi cu branza

tocinei de cartofi cu branza

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *