TORT CU CIOCOLATA SI PORTOCALE,37 DE ANI SI 2 ANI DE BLOG

Timpul trece incredibil de repede,astazi implinesc 37 de ani iar blogul meu 2 anisori.Doi ani in care am gatit,fotografiat,experimentat,socializat….
Am facut multe lucruri din care am invatat cate ceva,am intalnit oameni frumosi si calzi,prieteniile pe care le legasem deja au devenit si mai puternice.Blogul a crescut frumos,chiar neasteptat de mult,sunt foarte mandra de el si ma bucur din suflet ca ceea ce fac este util si apreciat .
Si vreau sa va multumesc ca sunteti alaturi de mine,ca va intoarceti aici si ca-mi acordati toata increderea voastra ,preparand retetele mele.
Va multumesc pentru sfaturi,idei,comentarii si gandurile frumoase,ele sunt importante si conteaza foarte mult pentru mine.
Va multumesc!

Ingrediente
Blat:

  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 150 g faina
  • coaja rasa de la 1/2  portocala
  • un praf de sare
Crema:
  • 500 ml suc proaspat stors de portocala
  • 65 g amidon alimentar
  • 200 g zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca(33% grasimi)
  • un pliculet intaritor de frisca
  • 2-3 picaturi de colorant alimentar portocaliu(optional)
Decor:chips-uri de ciocolata,bombonele de zahar,etc…
Blatul: separam ouale, albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce capata consistenta iar galbenusurile le pastram deoparte.Intr-un alt bol mixam untul moale cu zaharul pana ce obtinem o compozitie spumoasa,adaugam coaja rasa de portocala si incorporam galbenusurile pe rand,mixand bine dupa fiecare.Punem si ciocolata topita,dar rece,faina cernuta si apoi incorporam si albusurile,amestecand usor cu o spatula sau o lingura de lemn.

Transferam compozitia intr-o forma cu diametrul de 20 cm si coacem 30-35 de minute la 180°C,apoi scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca.

Crema o preparam astfel: intr-o cratita punem zaharul si amidonul ,apoi turnam sucul de portocale putin cate putin ,amestecand continuu  sa nu se faca cocoloase.Punem vasul pe foc si fierbem pana obtinem o crema densa.
Smantana o mixam impreuna cu intaritorul de frisca pana se intareste,apoi o coloram cu cateva picaturi de colorant portocaliu.

Cand crema este rece complet,o amestecam usor cu frisca.

Taiem blatul pe jumatate,punem crema de portocale(cam 40 % din ea)pe primul blat ,acoperim cu cel de-al doilea si acoperim cu restul de crema.Decoram cu ciocolata,bombonele…dupa imaginatie.
Delicios,pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

39 comentarii la “TORT CU CIOCOLATA SI PORTOCALE,37 DE ANI SI 2 ANI DE BLOG”

  1. La Multi Ani!!! Sa fi sanatoasa, sa ai parte numai de bucurii si realizari!!
    La Multi Ani si blogului tau si sa ne incanti in continuare cu banatatile specifice tie!
    Pupici!

  2. La multi ani fericiti!! Sa fi sanatoasa si sa ai parte de cele mai frumoase realizari in viata! Felicitari si la multi ani si pentru blog! Esti minunata!
    Ps . Gand la gand, in data de 4 l-am sarbatorit pe sotul meu si tot tort de ciocolata si crema de portocale am facut.
    Te pup! :*

  3. La multi ani fericiti, sa traiesti si sa ne indulcesti !!! Ce tinerica esti si tu si blogul…
    Sa fii fericita, draga mea ! Iti doresc din inima, mult noroc, sanatate, bucurii, alaturi de cei dragi ! Tort cu crema de portocale, i-am facut si eu sotului in ianuarie, delicios… maninci si uiti sa te mai opresti…
    Pupici !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *