Gătește Dovleac plăcintar răzuit la borcan
Ingrediente
- 5 kg dovleac răzuit
- 1 kg zahăr
Mod de preparare
Este important să adăugăm suficient zahăr la răzătura de borcan, pentru că acesta are și rol de a conserva, nu doar de a îndulci.
Iată cum procedăm pentru a conserva dovleacul plăcintar pentru iarnă!
Punem răzătura de dovleac într-un vas cu pereți dubli și adăugăm zahărul. Amestecăm bine și transferăm vasul pe foc.
Lăsăm răzătura de dovleac să fiarbă până se pătrunde bine și se absoarbe siropul lăsat de zahăr.
Dacă nu fierbem dovleacul suficient, nu se va conserva bine.
Între timp, sterilizăm borcanele.
Vedeți aici metoda de sterilizare a borcanelor!
Punem răzătura de dovleac fierbinte în borcanele, de asemeni, fierbinți. Închidem capacele borcanelor ermetic. Punem borcanele cu răzătură de dovleac în cuptorul deja încins și le lăsăm acolo, cu focul stins, până se răcesc complet.
Apoi le etichetăm și le trecem în cămară.
Merită conservat dovleacul la borcan, dar se poate pune și la congelator tăiat în cuburi!
Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria foto de mai sus!
COMENTARII