Conserve

Dovleac plăcintar răzuit la borcan

Pentru că am luat de la mama câțiva dovleci plăcintari bine copți, pe lângă plăcinta cu care ne-am delectat am pregătit și această rețetă de dovleac plăcintar răzuit la borcan.

Foarte bine ne vor prinde la iarnă câteva borcane de dovleac răzuit!

Doar desfacem borcanul, mai adăugăm puțină scorțișoară la răzătura de dovleac și o includem în deserturile dorite.

Putem prepara plăcinte – Vedeți aici rețeta de plăcintă cu dovleac!

Putem prepara brioșe colorate, putem prepara vafe cu dovleac plăcintar, sau diverse checuri și alte prăjituri.

Vedeți și: Rețeta de prăjitură cu dovleac și nuci

Este minunat dovleacul plăcintar, atât ca gust cât și ca aspectul pe care îl dă deserturilor prin frumoasa culoare!

Nouă ne plac în mod deosebit deserturile cu dovleac plăcintar, dar și supele creme.

Găsiți pe blog și o Rețetă de supă cremă de dovleac plăcintar.

Toate preparatele cu dovleac sunt gustoase, indiferent că sunt deserturi, aperitive,supe, sau feluri principale!

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel.  Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Dovleac plăcintar răzuit la borcan

Gătește Dovleac plăcintar răzuit la borcan

Dovleac plăcintar răzuit la borcan

Ingrediente

  • 5 kg dovleac răzuit
  • 1 kg zahăr

Mod de preparare

Este important să adăugăm suficient zahăr la răzătura de borcan, pentru că acesta are și rol de a conserva, nu doar de a îndulci.

Iată cum procedăm pentru a conserva dovleacul plăcintar pentru iarnă!

Punem răzătura de dovleac într-un vas cu pereți dubli și adăugăm zahărul. Amestecăm bine și transferăm vasul pe foc.

Lăsăm răzătura de dovleac să fiarbă până se pătrunde bine și se absoarbe siropul lăsat de zahăr.

Dacă nu fierbem dovleacul suficient, nu se va conserva bine.

Între timp, sterilizăm borcanele.

Vedeți aici metoda de sterilizare a borcanelor!

Punem răzătura de dovleac fierbinte în borcanele, de asemeni, fierbinți. Închidem capacele borcanelor ermetic. Punem borcanele cu răzătură de dovleac în cuptorul deja încins și le lăsăm acolo, cu focul stins, până se răcesc complet.

Apoi le etichetăm și le trecem în cămară.

Merită conservat dovleacul la borcan, dar se poate pune și la congelator tăiat în cuburi!

Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria foto de mai sus!