Pește

Vafe din legume cu hering conservat

Pentru o gustare simplă dintr-o zi de post cu dezlegare la pește și nu numai, o rețetă de vafe din legume cu hering conservat.

De multe ori, pentru anumite preparate, mai apelăm și la conservele de pește.

Sunt foarte la îndemână, nu sunt costisitoare și completează perfect gustul preparatelor.

Vedeți și: Rețeta de pastă de ton cu țelină și ceapă roșie

De data aceasta am folosit hering în sos tomat pe care l-am asortat cu legumele mexicane.

Au ieșit tare gustoase aceste vafe aperitiv și au mers de minune cu ketchup amestecat cu dulceață de ardei iuți.

Pentru cei care nu au acest aparat de vafe, pot pregăti din același aluat clătite, pancakes, sau chiar brioșe.

Rețeta de vafe din legume cu hering conservat

Compoziția pentru vafe este perfectă și pentru brioșe, sau clătite americane.

Iar în loc de hering se pot folosi și alte specialități de pește cum ar fi: ton, sardine, macrou, etc.

Merg și conservele de pește în ulei de măsline, sau în suc propriu.

Foarte utile sunt conservele de pește și la rețetele de paste.

Vedeți ca exemplu o Rețetă de spaghete cu ton și măsline.

Iar dacă ați preparat zacuscă de pește, nu mai aveți nevoie de aceste conserve. O puteți folosi pe aceea la diverse rețete rapide pentru zilele de post cu dezlegare la pește.

Vedeți AICI și o rețetă de zacuscă de pește.

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încărca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Vafe din legume cu hering conservat

Gătește Vafe din legume cu hering conservat

Timp de preparare

60 min

Porții

20

Vafe din legume cu hering conservat

Ingrediente

  • 450 gr legume mexicane
  • 500 ml apă
  • 400 gr hering în sos tomat
  • 200 gr făină
  • 5 gr praf de copt
  • sare și piper
  • cimbru și măghiran

 

Mod de preparare

Modul de preparare al rețetei de vafe din legume cu hering conservat este foarte simplu.

Nu avem decât de fiert legumele mexicane în apă cu puțină sare, pentru 12-15 minute. Adăugăm și puțin cimbru și măghiran, sau ce condimente preferă fiecare.

Apoi lăsăm legumele să se răcească și le amestecăm cu heringul în sos tomat, strivit cu furculița.  Folosim și supa de la legume, nu o aruncăm.

La final, adăugăm făina și praful de copt și omogenizăm compoziția.

Punem făină atât cât să obținem o compoziție groasă, necursivă.

Lăsăm compoziția pentru waffe să se odihnească 10 minute, apoi coacem vafele în aparatul special.

Punem câte 1-2 linguri de compoziție în fiecare tăviță a aparatului de waffe.

Le coacem pentru ceva mai mult timp decât ne indică aparatul, dacă le dorim mai crocante.

Sunt delicioase calde sau reci, simple sau cu ketchup.