Chifteluțe / Carne tocată

Musaca de cartofi piure cu spanac

Pentru că se găsește pe piață, din abundență, spanac proaspăt, am  pregătit o delicioasă musaca de cartofi piure cu spanac.

Una dintre mâncărurile mult îndrăgite de noi este musacaua de cartofi cu carne tocată. Ne place s-o pregătim în multe moduri. O pregătim cu cartofii feliați, cu cartofi fierți, natur, dar și cu piure de cartofi.

Chiar și umplutura o pregătim în mai multe feluri.

Citește și: Musaca de cartofi cu ciuperci. Rețetă de post

Un exemplu ar fi această Rețetă de musaca din piure de cartofi cu carne și ouă de prepeliță.

În orice variantă ar fi preparată, gustul este extrem de bun. Și în plus este o mâncare foarte sățioasă. Nici de pâine nu mai avem nevoie la masă.

Musacaua de cartofi merge tare bine servită cu o salată de murături. Nici salata de legume proaspete nu este de ignorat. Este și la îndemână și un plus de prospețime este chiar recomandat, la orice masă.

Rețetă Musaca de cartofi piure cu spanac

Combinația de spanac cu piure este tare bună. În plus, mai adăugăm și pătrunjel verde și, dacă avem, câteva frunze de busuioc verde. Cartofii fac echipă bună cu busuiocul. Primăvara putem adăuga și usturoi verde sau chiar leurdă. Leurda conferă o aromă tare bună preparatelor, dar și un plus de sănătate.

O rețetă pe care v-aș provoca s-o încercați este Această rețetă de clătite aperitiv din piure de cartofi.

Este o rețetă în care puteți combina cartofii cu multă verdeață. Și se poate prepara cu piureul de cartofi rămas pentru a doua zi.

* Dacă vă plac rețetele de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Musaca de cartofi piure cu spanac

Gătește Musaca de cartofi piure cu spanac

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

8

Musaca de cartofi piure cu spanac

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 50 gr unt
  • 250 gr spanac proaspăt
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 5-6 frunze de busuioc verde
  • 500 gr carne tocată, amestec
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ardei gras sau capia, roșu
  • sare și piper
  • cimbru uscat
  • boia de ardei afumată
  • 2 linguri de ulei
  • 50 gr mozzarella
  • 1 ou

 

Mod de preparare

Cum preparăm Rețeta de Musaca de cartofi piure cu spanac?

Începem prin a pregăti carnea tocată în sos de roșii.

Punem uleiul la încins, într-o tigaie încăpătoare și călim legumele în el, curățate și tocate mărunt. Călim întâi ceapa cu usturoiul, apoi adăugăm morcovul și rădăcina de pătrunjel. Nu uităm se le stropim și cu puțină apă fierbinte să nu prindă acel gust de prăjeală.

Adăugăm ardeiul tocat, apoi pasta de roșii și condimentele și fierbem sosul până când carnea este preparată.

Între timp, ne ocupăm și de piureul de cartofi.

Curățăm cartofii, îi tocăm cuburi și îi punem la fiert în apă cu o linguriță de sare.

Frunzele de spanac le spălăm bine și le opărim pentru 2-3 minute în apă clocotită. Apoi le scurgem și le tocăm mărunt. Tocăm și frunzele de busuioc și pătrunjelul.

O parte din pătrunjel și busuioc o adăugăm peste sosul de carne.

Când cartofii sunt bine fierți, îi scurgem și îi pasăm cu unt. Apoi îi amestecăm cu spanacul tocat, pătrunjelul și busuiocul.

Asamblăm musacaua de cartofi piure cu spanac.

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Ungem un vas termorezistent  cu puțin unt și așezăm un strat din piureul de cartofi cu spanac la bază. Peste acesta adăugăm sosul de carne si deasupra al doilea strat de piure cu spanac.

Deasupra presărăm mozzarella răzuită și ungem toată suprafața cu ou bătut.

Dăm vasul cu musaca de cartofi piure cu spanac la cuptor pentru 15-16 de minute, atât cât să se gratineze frumos la suprafață.

Va avea un aspect tare apetisant așa gratinată, iar gustul va fi excelent.

Spor și poftă bună!