Gătește Musaca de cartofi piure cu spanac
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 50 gr unt
- 250 gr spanac proaspăt
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 5-6 frunze de busuioc verde
- 500 gr carne tocată, amestec
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ardei gras sau capia, roșu
- sare și piper
- cimbru uscat
- boia de ardei afumată
- 2 linguri de ulei
- 50 gr mozzarella
- 1 ou
Mod de preparare
Cum preparăm Rețeta de Musaca de cartofi piure cu spanac?
Începem prin a pregăti carnea tocată în sos de roșii.
Punem uleiul la încins, într-o tigaie încăpătoare și călim legumele în el, curățate și tocate mărunt. Călim întâi ceapa cu usturoiul, apoi adăugăm morcovul și rădăcina de pătrunjel. Nu uităm se le stropim și cu puțină apă fierbinte să nu prindă acel gust de prăjeală.
Adăugăm ardeiul tocat, apoi pasta de roșii și condimentele și fierbem sosul până când carnea este preparată.
Între timp, ne ocupăm și de piureul de cartofi.
Curățăm cartofii, îi tocăm cuburi și îi punem la fiert în apă cu o linguriță de sare.
Frunzele de spanac le spălăm bine și le opărim pentru 2-3 minute în apă clocotită. Apoi le scurgem și le tocăm mărunt. Tocăm și frunzele de busuioc și pătrunjelul.
O parte din pătrunjel și busuioc o adăugăm peste sosul de carne.
Când cartofii sunt bine fierți, îi scurgem și îi pasăm cu unt. Apoi îi amestecăm cu spanacul tocat, pătrunjelul și busuiocul.
Asamblăm musacaua de cartofi piure cu spanac.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Ungem un vas termorezistent cu puțin unt și așezăm un strat din piureul de cartofi cu spanac la bază. Peste acesta adăugăm sosul de carne si deasupra al doilea strat de piure cu spanac.
Deasupra presărăm mozzarella răzuită și ungem toată suprafața cu ou bătut.
Dăm vasul cu musaca de cartofi piure cu spanac la cuptor pentru 15-16 de minute, atât cât să se gratineze frumos la suprafață.
Va avea un aspect tare apetisant așa gratinată, iar gustul va fi excelent.
Spor și poftă bună!
COMENTARII