Gătește Somon pane în crustă de muștar
Timp de preparare
30 min
Porții
10
Ingrediente
- 10 buc. file de somon
- sare și piper
- zeama de la 1/2 lămâie
- Pentru crustă:
- 3 ouă medii
- 3 lingurițe de muștar clasic
- sare și piper
- făină
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Iată cât de simplu și ușor preparăm rețeta de somon pane în crustă de muștar!
Așezăm fileurile de somon pe un blat de lucru și le stropim cu zeamă de lămâie. Presărăm sare și piper peste ele. Le lăsăm la odihnit 10-12 minute, acoperite cu folie de prospețime.
Spargem ouăle într-un bol și le amestecăm bine cu muștarul. Adăugăm și o priză de sare și una de piper, dar și o lingură de făină. Omogenizăm bine compoziția.
În alt bol punem 75-80 de grame de făină.
Punem tigaia cu ulei la încins, la foc mediu spre mare.
Trecem fileurile de somon mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă cu muștar. Le acoperim bine cu această compoziție și le așezăm în tigaia cu ulei încins.
Rumenim bine șnițelele de somon întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Le scoatem pe prosoape de hârtie absorbante și le lăsăm să se tempereze.
Somonul pane în crustă de muștar poate fi servit cu brânzeturi, cu legume proaspete, sau cu diverse garnituri.
Noi le preferăm în mod deosebit cu legume mexicane.
Spor și poftă bună!
Dați un click pe galeria foto de mai sus, pentru a vedea și rețeta în imagini!
COMENTARII