Gătește Mâncare de pui cu fasole păstăi
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- pulpele și pieptul de la un pui mare, de curte
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1/4 rădăcină de țelină
- 2 căței de usturoi
- 500 gr păstăi de fasole galbenă, congelate
- 200 gr pastă de roșii cu ardei
- 2 foi de dafin
- puțin măghiran uscat
- 1/2 legătură de mărar verde
- 1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare
Cum preparăm delicioasa mâncare de pui cu fasole păstăi.
Porționăm carnea de pui și o punem la fiert în apă, doar cât să fie bine acoperită. Nu punem apă multă că nu dorim să facem ciorbă.
Lăsăm carnea să fiarbă la foc mic spre mediu până începe să se pătrundă bine. Adăugăm și puțină sare. Fiind pui de curte a avut și grăsime, deci nu a fost nevoie de adaos de ulei.
Nu uităm să îndepărtăm spuma care se formează.
Când carnea se pătrunde la testul cu furculița, adăugăm ceapa curățată și tocată solzișori. O lăsăm să fiarbă până devine sticloasă, apoi adăugăm restul de legume curățate și date pe răzătoare, sau tocate fin cu robotul.
Apoi adăugăm păstăile de fasole, direct congelate și lăsăm din nou mâncarea să fiarbă, la foc mic spre mediu. Acoperim vasul cu un capac să fiarbă mâncarea molcom. Adăugăm foile de dafin și condimentele, iar când păstăile de fasole sunt pătrunse, adăugăm și pasta de roșii cu ardei. Mai fierbem mâncarea de pui cu fasole păstăi 10-12 minute, timp în care o asezonăm cu sare și condimente, dacă mai necesită. Adăugăm spre final un cățel de usturoi răzuit și mărarul verde tocat mărunt. După stingerea focului adăugăm și pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Să vă fie de folos!
Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria foto de mai sus!
COMENTARII