Mâncăruri cu carne

Mâncare de pui cu fasole păstăi

Pentru o masă de prânz, gustoasă și hrănitoare, este mai mult decât perfectă o mâncare de pui cu fasole păstăi.

Chiar dacă nu este sezonul lor, al păstăilor de fasole, merg tare bine și cele de la congelator. Iar dacă mai sunt și de grădină, mâncarea iese și mai bună.

Nutriționiștii chiar recomandă congelarea păstăilor de fasole și a boabelor de mazăre. Fac parte dintre legumele care își păstrează din proprietățile nutritive și în timpul congelării.

Pe lângă metoda congelării păstăilor de fasole, mai recurgem și la metoda conservării la borcan.

Păstăile de fasole ne plac în mod deosebit cu usturoi – vedeți aici rețeta. Chiar și cele de la borcan, conservate în saramură merg preparate cu usturoi. Sau în varianta cu maioneză și usturoi.

Rețetă de mâncare de pui cu fasole păstăi.

Pentru rețeta de față am avut la congelator păstăi galbene, fideluță. Iar puiul fiind unul de curte, crescut natural, a dat gust deosebit mâncării.

Am adăugat și câteva legume rădăcinoase, tocate fin pentru a da consistență mâncării. Bunica îngroșa mâncărurile cu puțină făină, însă noi o cam excludem. Tocăm legumele foarte fin, așa încât să devină mai mult o pastă și rezolvăm problema consistenței preparatelor. Practic pregătim un sos gros din legume cu pastă de roșii.

Carnea de pui am preferat să o fierbem, pentru a ieși fragedă. Nu se compară puiul de curte cu cel din comerț, care se frăgezește rapid indiferent că este fiert sau tras la tigaie.

Indiferent de metoda aleasă pentru a prepara această mâncare, iese tare gustoasă. Dacă nu ați încercat combinația de pui cu păstăi de fasole, v-o recomand cu toată încrederea!

* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Mâncare de pui cu fasole păstăi

Gătește Mâncare de pui cu fasole păstăi

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

6

Mâncare de pui cu fasole păstăi

Ingrediente

  • pulpele și pieptul de la un pui mare, de curte
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1/4 rădăcină de țelină
  • 2 căței de usturoi
  • 500 gr păstăi de fasole galbenă, congelate
  • 200 gr pastă de roșii cu ardei
  • 2 foi de dafin
  • puțin măghiran uscat
  • 1/2 legătură de mărar verde
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

Cum preparăm delicioasa mâncare de pui cu fasole păstăi.

Porționăm carnea de pui și o punem la fiert în apă, doar cât să fie bine acoperită. Nu punem apă multă că nu dorim să facem ciorbă.

Lăsăm carnea să fiarbă la foc mic spre mediu până începe să se pătrundă bine. Adăugăm și puțină sare. Fiind pui de curte a avut și grăsime, deci nu a fost nevoie de adaos de ulei.

Nu uităm să îndepărtăm spuma care se formează.

Când carnea se pătrunde la testul cu furculița, adăugăm ceapa curățată și tocată solzișori. O lăsăm să fiarbă până devine sticloasă, apoi adăugăm restul de legume curățate și date pe răzătoare, sau tocate fin cu robotul.

Apoi adăugăm păstăile de fasole, direct congelate și lăsăm din nou mâncarea să fiarbă, la foc mic spre mediu. Acoperim vasul cu un capac să fiarbă mâncarea molcom. Adăugăm foile de dafin și condimentele, iar când păstăile de fasole sunt pătrunse, adăugăm și pasta de roșii cu ardei. Mai fierbem mâncarea de pui cu fasole păstăi 10-12 minute, timp în care o asezonăm cu sare și condimente, dacă mai necesită. Adăugăm spre final un cățel de usturoi răzuit și mărarul verde tocat mărunt. După stingerea focului adăugăm și pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Să vă fie de folos!

Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria foto de mai sus!