Gătește Răcituri de porc sau piftie de porc
Timp de preparare
6 ore
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- 1 picior de porc(adidas + rasol)
- 1/2 căpățână de porc
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 lingură de sare grunjoasă
- 2 căpățâni mari de usturoi
- 5 l apă
Mod de preparare
Porționăm carnea, o curățăm de surplusul de grăsime și o lăsăm în apă rece 1-2 ore. Recurgem la acest procedeu pentru a se scurge tot sângele din carne.
Apoi, clătim carnea cu apă rece și o punem la fiert. Lăsăm focul mai mare până se formează spuma pe care o îndepărtăm.
Reducem intensitatea focului la minim și lăsăm carnea să fiarbă 5-6 ore, până începe să se desfacă de pe oase.
Adăugăm sarea, ceapa curățată și tocată sferturi și morcovul curățat.
Cu o spumieră, sau o sită mai deasă înlăturăm din impuritățile care se ridică la suprafața supei. Cu prosoape de hârtie ștergem și pereții vasului pe margini unde se depun impurități.
După ce carnea este bine fiartă și se desface de pe oase, stingem focul. Separăm carnea în alt vas și înlăturăm oasele.
Supa o strecurăm prin sită și o lăsăm să se tempereze 20-30 de minute. Între timp, curățăm și pisăm usturoiul cu puțină sare.
Îl adăugăm în lichid și îl lăsăm 15-20 de minute, să-și lase savoarea. Porționăm carnea în vase, adăugăm și rondele de morcov dar și frunze de pătrunjel, pentru decor.
Strecurăm lichidul peste carnea din vase, printr-o sită deasă.
Dăm vasele cu răcituri de porc sau piftie la rece de seara până dimineața.
Dacă se formează strat de grăsime la suprafața vaselor cu piftie, o înlăturăm așezând ușor peste ea prosoape de hârtie absorbante.
Să vă fie de folos!
Nu uitați să accesați și galeria foto de mai sus pentru a vedea rețeta în imagini!
COMENTARII