Gătește Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată
Timp de preparare
30 min
Porții
16
Ingrediente
- Pentru bază:
- 150 gr biscuiți simpli
- 150 gr biscuiți cu cacao
- 250 gr dulceață de zmeură
- Pentru crema de ciocolată albă:
- 250 gr mascarpone
- 150 gr ciocolată albă
- 100 ml frișcă lichidă
- 1 praf de sare
- 150 gr zmeură proaspătă
- Pentru glazură:
- 150 gr ciocolată amăruie
- 100 ml frișcă lichidă
- 20 gr unt
Mod de preparare
Pentru a prepara crema de ciocolată albă cu mascarpone, punem frișca lichidă la încălzit. O lăsăm să se încălzească până aproape de punctul de fierbere. Stingem focul, adăugăm ciocolata ruptă și amestecăm până aceasta se topește și compoziția devine omogenă. Adăugăm și un praf de sare, acoperim crema cu folie de prospețime și o lăsăm la răcit. După răcire, încorporăm mascarponele.
Cum asamblăm minunatul desert de biscuiți cu zmeură și ciocolată.
Așezăm biscuiții pe blatul de lucru tapetat cu o folie de aluminiu, sub formă de șah, pe trei rânduri. Îi ungem cu un strat subțire de dulceață, pentru a se putea hidrata, ulterior. Peste stratul de dulceață întindem un strat subțire de cremă, apoi un alt rând de biscuiți, dar inversăm culorile față de rândul precedent. Din nou întindem un strat de cremă și presărăm zmeură proaspătă doar pe mijloc.
Cu ajutorul foliei, unim la centru cele două rânduri de biscuiți de pe margini. Realizăm astfel un desert de biscuiți sub formă triunghiulară. Împachetăm desertul în folie și îl dăm la rece pentru minim 2 ore, timp în care biscuiții se vor hidrata și crema va deveni mai fermă.
După acest interval, pregătim glazura de ciocolată amăruie.
Ca și la crema de ciocolată albă, încălzim frișca lichidă și topim ciocolata ruptă în ea. Când ciocolata este topită și compoziția omogenă, o turnăm peste desertul de biscuiți cu zmeură și ciocolată. O întindem uniform pe lateralele acestuia, cu ajutorul unei spatule de tort.
Dăm din nou desertul la rece până se întărește glazura de ciocolată și se poate secționa frumos.
Este de mare efect un astfel de desert fără coacere, este delicios și cucerește orice pofticios.
Spor și poftă bună!
COMENTARII