Dulciuri

Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată

Când pofta de dulce este mare, iar timpul nu ne este chiar prieten bun, mai pregătim câte o prăjitură fără coacere, precum această rețetă de desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată.

Nu avem de preparat decât o cremă și un topping de fructe, apoi asamblăm desertul. Putem folosi dulceață de fructe, sau gem, dacă nu avem chef de preparat topping. Iar dacă asamblăm desertul într-o formă mai atractivă, satisfacția va fi deplină.

Citește și: Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată

Tot din categoria rețetelor de deserturi simple, cu biscuiți, mai găsiți pe blog și rețeta de  prăjitură cu biscuiți și ciocolată.

Iar dacă doriți un desert pe care să-l adore și copiii, vă recomand rețeta de prăjitură cu mere și biscuiți.

Uneori deserturile cele mai simple, cu ingrediente puține, sunt și cele mai bune. Un alt exemplu este rețeta de prăjitură fără coacere cu biscuiți și cremă caramel.

Citește și: Tort de biscuiți cu ciocolată și fistic, fără coacere

Rețetă de desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată

pentru rețeta de față se folosesc două tipuri de biscuiți: simpli și cu cacao. Din zmeură se prepară un topping cu care se glazurează biscuiții, apoi se umplu cu o cremă de ciocolată albă cu mascarpone. Iar dacă la interior mai adăugăm și puțină zmeură proaspătă vom avea și gust bun și aspect plăcut.

Găsiți pe blog mai multe rețete de deserturi cu biscuiți de unde vă puteți inspira. Găsiți chiar și rețete de biscuiți preparați în casă.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”

Foto credit

Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată, porționat pe un platou oval

Gătește Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată

Timp de preparare

30 min

Porții

16

Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată, porționat pe un platou oval

Ingrediente

 • Pentru bază:
 • 150 gr biscuiți simpli
 • 150 gr biscuiți cu cacao
 • 250 gr dulceață de zmeură
 • Pentru crema de ciocolată albă:
 • 250 gr mascarpone
 • 150 gr ciocolată albă
 • 100 ml frișcă lichidă
 • 1 praf de sare
 • 150 gr zmeură proaspătă
 • Pentru glazură:
 • 150 gr ciocolată amăruie
 • 100 ml frișcă lichidă
 • 20 gr unt

Mod de preparare

Pentru a prepara crema de ciocolată albă cu mascarpone, punem frișca lichidă la încălzit. O lăsăm să se încălzească până aproape de punctul de fierbere. Stingem focul, adăugăm ciocolata ruptă și amestecăm până aceasta se topește și compoziția devine omogenă. Adăugăm și un praf de sare, acoperim crema cu folie de prospețime și o lăsăm la răcit. După răcire, încorporăm mascarponele.

Cum asamblăm minunatul desert de biscuiți cu zmeură și ciocolată.

Așezăm biscuiții pe blatul de lucru tapetat cu o folie de aluminiu, sub formă de șah, pe trei rânduri. Îi ungem cu un strat subțire de dulceață, pentru a se putea hidrata, ulterior.  Peste stratul de dulceață întindem un strat subțire de cremă, apoi un alt rând de biscuiți, dar inversăm culorile față de rândul precedent. Din nou întindem un strat de cremă și presărăm zmeură proaspătă doar pe mijloc.

Cu ajutorul foliei, unim la centru cele două rânduri de biscuiți de pe margini. Realizăm astfel un desert de biscuiți sub formă triunghiulară. Împachetăm desertul în folie și îl dăm la rece pentru minim 2 ore, timp în care biscuiții se vor hidrata și crema va deveni mai fermă.

După acest interval, pregătim glazura de ciocolată amăruie.

Ca și la crema de ciocolată albă, încălzim frișca lichidă și topim ciocolata ruptă în ea. Când ciocolata este topită și compoziția omogenă, o turnăm peste desertul de biscuiți cu zmeură și ciocolată. O întindem uniform pe lateralele acestuia, cu ajutorul unei spatule de tort.

Dăm din nou desertul la rece până se întărește glazura de ciocolată și se poate secționa frumos.

Este de mare efect un astfel de desert fără coacere, este delicios și cucerește orice pofticios.

Spor și poftă bună!