Gătește Aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- 1 kg aripioare de pui
- Pentru mixul de condimente:
- 1 linguriță de sare
- 1/4 linguriță de piper cu lămâie
- 1/4 linguriță de nucșoară
- 1/2 linguriță de pudră de ghimbir
- 1/2 linguriță de pudră de usturoi
- 1 linguriță de boia afumată
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- Pentru sosul dulce-picant:
- 2 linguri de miere de albine
- 2 linguri cremă de oțet balsamic
- 1 lingură de ulei
- 2 căței de usturoi
- crenguțe de rozmarin
- semințe de susan
- verdeață
Mod de preparare
Aripioarele de pui se porționează și se pârlesc, dacă mai este cazul.
Apoi se stropesc cu ulei și se pun într-o pungă. Peste ele se adaugă amestecul de condimente și se agită punga pentru a se condimenta aripioarele uniform. Se pune punga cu aripioare la frigider pentru cel puțin o oră, timp în care se mai agită.
Se dau aripioarele la cuptor, într-o tavă cu hârtie de copt, pentru 40-45 de minute. La jumătatea timpului se întorc pe partea cealaltă.
Pentru sosul dulce-picant se curăță usturoiul și se pisează ca pentru mujdei, apoi se freacă bine cu uleiul până rezultă o pastă. Mierea se diluează ușor pe baie de aburi, apoi se amestecă cu crema de oțet balsamic și cu mujdeiul.
Cu o pensulă se ung aripioarele cu acest sos. Se așază peste ele și crenguțe proaspete de rozmarin, pentru un plus de aromă și se mai lasă la cuptor pentru 7-8 minute.
La final, se presară semințe de susan și verdeață.
Sunt delicioase și dispar rapid de pe platou.
Spor și poftă bună!
COMENTARII