Gătește Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
20
Ingrediente
- 2 dovlecei
- sare pentru deshidratat
- ulei de măsline
- 200 gr făină
- 3 ouă
- sare și piper
- 100 gr pesmet panko
- 100 gr parmezan răzuit
- verdeață, pentru decor
- ketchup, pentru servit
Mod de preparare
Se spală dovleceii se taie în jumătăți, transversal și li se îndepărtează partea cu semințe. Dacă sunt maturi, li se îndepărtează și coaja. Apoi se taie în bețișoare mai grosiere, asemănătoare cu sticksurile. Se pun într-o tavă și se presară sare. Se lasă 10-15 minute la deshidratat, apoi se tamponează cu prosoape de hârtie, absorbante.
Într-un bol, se amestecă ouăle cu sare și piper, după gust și se adaugă 1/2 lingură de făină, pentru consistență. În alt bol se amestecă pesmetul cu parmezanul, iar în al treilea bol se pune făina. Bețișoarele de dovlecei se stropesc cu puțin ulei, apoi se trec prin făină, prin compoziția de ouă și, la final, prin amestecul de pesmet cu parmezan. Se așază în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade Celsius.
Sunt de mare efect aceste sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan! Pot fi savurate când vizionăm emisiunea preferată, când butonăm tabletele, sau când vin prietenii în vizită.
Sunt gustoase, mai ales, servite cu ketchupul preferat.
Spor și poftă bună!
COMENTARII