Gătește Budincă de dovlecei cu brânză și busuioc
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
10
Ingrediente
- 1 kg dovlecei cruzi
- 1 ceapă roșie
- 1 cățel de usturoi
- 3 oua medii
- 150 gr smântână de consum
- 130 gr făină
- 10 gr praf de copt
- 50 gr unt + 1 linguriță ulei
- sare și piper, după gust
- 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
- 150 gr cremă de brânză cu verdeață
- 150 gr telemea de vaci
- 50 gr parmezan ras
- 8-10 frunze de busuioc
Mod de preparare
Începem prin a pune untul la topit cu puțin ulei. Apoi călim ușor în el ceapa tocată mărunt și usturoiul tocat rondele. Lăsăm ingredientele să se răcească, timp în care pregătim dovleceii.
Spălăm bine dovleceii și îi tocăm rondele, sau în cuburi mici. presărăm sare peste ei și îi lăsăm 12-15 minute la deshidratat. Apoi îi tamponăm bine cu prosoape de hârtie.
Amestecăm într-un bol încăpător ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Adăugăm smântâna amestecată cu crema de brânză, apoi brânza telemea răzuită și parmezanul răzuit. Tocăm și frunzele de busuioc și le adăugăm la acest amestec, apoi adăugăm și făina amestecată cu praful de copt și nucșoara. La final adăugăm ceapa cu usturoiul și dovleceii.
Turnăm compoziția pentru budincă de dovlecei cu brânză și busuioc într-o formă de tartă cu diametrul de 28 cm. Coacem budinca pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius, sau până când este frumos rumenită.
O lăsăm să se tempereze înainte de a o porționa și savura cu poftă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII