Gătește Tocăniță de pui cu legume la grill
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
6-8
Ingrediente
- 500 gr piept de pui
- 1 ceapă galbenă
- 1 ceapă roșie
- 1 dovlecel
- 2 roșii mari, de grădină
- 350 gr roșii cherry
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, verde
- 1 morcov
- 5-6 căței de usturoi
- sare și piper
- busuioc verde
- 1 lingură de unt topit
- 1 lingură de ulei
- fulgi de chilli
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Începem prin a spăla legumele și a le lăsa la scurs. Vânăta și dovlecelul se taie în rondele și se presară cu sare, pentru a se deshidrata. Se lasă 15 minute și se șterg bine cu prosoape de hârtie absorbante.
Restul legumelor se curăță și se taie în bucăți aproximativ egale cu rondelele de vânătă și dovlecel. La fel și pieptul de pui.
Se curăță 3-4 căței de usturoi, se pisează cu sare și se amestecă cu unt topit. Se adaugă și puțin piper. Bucățile de legume și carne se trec prin sosul de usturoi, apoi se așază pe țepușe de frigărui. Se pun la preparat pe grillul uns cu puțin ulei.
Se pun și câțiva căței de usturoi, necurățați și se lasă pe grill să se pătrundă bine. Vor da gust bun și aromă tocăniței.
Când toate legumele și carnea sunt rumenite pe grill se pune o tigaie wok cu puțin ulei la încins. Se toacă mărunt bucățile de ceapă și se adaugă în tigaie. Se trec prin blender și prin sită roșiile coapte, iar sucul rezultat se adaugă peste ingredientele din tigaie.
Se lasă sosul să fiarbă până devine mai consistent. Se adaugă în sos și usturoiul copt dar și usturoiul cu unt, rămas de la glazurarea ingredientelor. Se mai adaugă și câteva frunze de busuioc, rupte mărunt, apoi toate ingredientele preparate pe grill.
Se mai fierbe delicioasa tocăniță de pui cu legume la grill pentru 10 minute, așa încât să se întrepătrundă toate aromele legumelor coapte.
Se servește presărată cu pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime.
Spor și poftă bună!
COMENTARII