Gătește Chec cu mac și glazură de lămâie
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
24
Ingrediente
- Pentru 2 checuri în tăvi de: 30/11/6 cm:
- 8 ouă medii
- 300 gr zahăr
- 400 gr făină
- 30 gr mac
- 80 ml ulei
- 1 vârf de linguriță cu sare
- coaja de la o lămâie
- Pentru glazură:
- 150 gr zahăr pudră
- 200 ml suc de lămâie
- puțin mac pentru decor
Mod de preparare
Înainte de a ne apuca de lucru, trebuie să aducem ingredientele la temperatura camerei cu 15-20 de minute. De menționat că bezeaua de albușuri va reuși dacă albușurile sunt la temperatura camerei și nu reci, direct de la frigider.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Începem cu separarea albușurilor de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri, introducem mixerul în ele și le mixăm spumă. Adăugăm, treptat, zahărul și mixăm continuu până când bezeaua devine fermă. Presărăm și peste gălbenușuri un praf de sare și le amestecăm. Acesta ajută la intensificarea culorii. Adăugăm uleiul, apoi încorporăm amestecul în bezeaua de albușuri. Adăugăm, lingură cu lingură făina și macul și omogenizăm ușor aluatul, folosind o spatulă.
Tapetăm tăvile de chec cu hârtie de copt și întindem uniform aluatul de chec cu mac în ele. Le dăm la cuptor și coacem checurile la 180 de grade, pentru 35 – 40 de minute.
Lăsăm checurile să se tempereze bine înainte de a le glazura.
Pentru a prepara glazura de lămâie, punem zahărul în bolul mixerului și adăugăm treptat, sucul de lămâie, mixând energic. Vom obține o glazură lucioasă, deschisă la culoare și cursivă. O întindem uniform deasupra checurilor și o lăsăm să se prelingă și pe laterale. Presărăm puțin mac pe deasupra și lăsăm glazura să se întărească ușor, înainte de a felia checul.
Spor și poftă bună!
COMENTARII