Gătește Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
5
Ingrediente
- Pentru aluat fraged:
- 300 gr făină;
- 150 gr unt rece cu peste 80% grăsime;
- 50 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie;
- 1 praf de sare;
- 1 ou mediu.
- Pentru crema de lămâie:
- 4 gălbenușuri;
- sucul de la 3 lămâi;
- 175 gr zahăr;
- 1 praf de sare;
- 100 gr unt cu 82% grăsime.
- Pentru bezea caramelizată:
- 4 albușuri;
- 125 gr zahăr;
- 1 praf de sare.
Mod de preparare
Începem cu prepararea cremei pentru a avea timp să se răcească.
Punem gălbenușurile într-un bol de sticlă termorezistent. Adăugăm sucul de lămâie, apoi zahărul și omogenizăm bine compoziția. Punem bolul deasupra unui vas cu apă fierbinte, la flacără medie, dar fără ca apa să atingă bolul. Amestecăm intens în compoziție până când crema de lămâie capătă consistență. Scoatem bolul de pe baia de aburi și adăugăm untul în crema fierbinte. Omogenizăm și lăsăm crema de lămâie să se răcească.
Pentru a prepara aluatul de mini tarte, amestecăm într-un bol făina, cernută în prealabil, cu sarea și zahărul pudră. Adăugăm oul și untul rece, tăiat în cuburi. Amestecăm rapid, cu vârfurile degetelor, toate ingredientele din vas. Vom obține un aluat ușor sfărâmicios.
Acoperim aluatul de tartă cu o folie de prospețime și îl dăm la rece pentru 30 de minute. Cu 10 minute înainte de a scoate aluatul de la rece pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Întindem aluatul pe masa presărată cu făină într-o foaie de 3-4 mm grosime. Decupăm cerculețe din el și îmbrăcăm interiorul formelor de mini tarte cu aceste cerculețe de aluat. Coacem crustele de mini tarte pentru 12-15 minute, la 180 de grade Celsius. Le lăsăm să se răcească, și le umplem cu cremă de lămâie.
Preparăm și o bezea fermă din albușuri cu zahăr, cu care decorăm mini tartele cu cremă de lămâie. Caramelizăm bezeaua cu ajutorul unui arzător de bucătărie.
Decorăm mini tartele cu fâșii din cojile de lămâie pe care le confiem într-un sirop simplu din apă cu zahăr.
Sunt foarte gustoase, aspectuoase, pot fi preparate pentru un platou cu prăjituri festive.
COMENTARII