Gătește Chiftele de cartofi cu legume mexicane
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
25
Ingrediente
- 450 gr legume mexicane, congelate;
- 2 cartofi medii;
- 1 ceapă roșie;
- 3 căței de usturoi;
- sare și piper;
- frunze de pătrunjel verde și busuioc verde;
- 100 gr făină;
- 100 gr pesmet;
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare
În primul rând se spală bine cartofii și se se pun la fiert în apă rece, cât să fie bine acoperiți. Nu se decojesc pentru a nu elimina foarte mult amidon, necesar texturii chiftelelor. Se mai pune un vas cu apă la fiert în care se adaugă și sare. În această apă, când începe să fiarbă, se adaugă legumele mexicane, direct congelate. Legumele se fierb 10-12 minute, apoi se scurg bine. 3/4 din cantitatea de legume, după scurgere, se va toca mărunt cu ajutorul robotului. Restul se taie cu cuțitul în bucăți mai mici, mai puțin boabele de mazăre și de porumb.
Cartofii, după fierbere și temperare, se dau pe răzătoare. Tot pe răzătoare se dau și cățeii de usturoi curățați, iar ceapa se toacă mărunt.
Într-un bol, se amestecă toate aceste ingrediente, se adaugă și verdeața tocată, sare și piper, după gust și se potrivește textura cu puțină făină.
Se formează chiftelele cu mâinile unse cu ulei. Se ung bine și chiftelele formate, se mai trec ușor prin pesmet și se așază în formele de brioșe. Se coc pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius, în cuptorul încălzit, în prealabil.
Sunt delicioase aceste chiftele de cartofi cu legume mexicane, în varianta de post,. simple, alături de legume proaspete, sau cu diferite sosuri.
COMENTARII