Gătește Friptură din mușchiuleț de porc împletit
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Ingrediente
- 2 buc. mușchiuleț de porc
- 300 ml din tipuri de vin: roșu, rose și alb
- 1 sfeclă roșie
- cartofi
- ceapă roșie
- sparanghel
- sare și piper
- ulei de măsline
- miere
- suc de lămâie
Mod de preparare
Se începe cu pregătirea mușchiuleților de porc. Aceștia se curăță de tendoane, apoi se taie în câte trei fâșii, pe lungime, păstrând unul din capete întreg.
Fâșiile de carne se ung cu puțin ulei, apoi se condimentează cu sare și piper și se împletesc frumos.
Cele trei tipuri de vin se amestecă într-un bol și se scufundă bucățile de mușchiuleți împletite, în acest lichid. Se acoperă bolul cu folie de prospețime și se lasă mușchiuleții la marinat pentru 30 de minute, la frigider. Apoi se scurg, se așază într-o tavă unsă cu ulei și se prepară la cuptor până se rumenesc frumos.
Cartofii se spală bine, se trec prin sare grunjoasă, la fel și ceapa roșie și se coc la cuptor, în același timp cu mușchiuleții, într-o tavă separată.
Sparanghelul se fierbe în apă cu sare și suc proaspăt de lămâie. Apoi se transferă într-un vas cu apă rece cu gheață.
Amestecul de vinuri se fierbe împreună cu felii din sfecla roșie până rezultă o reducție. La final se adaugă și puțină miere. Cu această reducție se unge friptura din mușchiuleț de porc împletit, înainte de a fi scos din cuptor, dar și în momentul servirii.
Spor și poftă bună!
COMENTARII