Gătește Mușchi file de porc înăbușit în sos de vin alb
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
5
Ingrediente
- 1 kg mușchi file
- sare și piper
- fulgi de chili
- cimbru
- rozmarin
- usturoi granulat
- 300 gr ciuperci champignon
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 2-3 foi de dafin
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml vin alb, demisec
- 20 gr unt
Mod de preparare
Mai întâi porționăm mușchiul de porc în cinci felii grosiere. Le condimentăm cu condimentele enumerate la ingrediente. Le acoperim cu folie de prospețime și le punem la frigider pentru 2-3 ore.
După acest interval preparăm feliile de mușchi file pe un grill uns cu puțin ulei.
Cât timp se prepară mușchiul file pe grill, pregătim și sosul. Curățăm ceapa și usturoiul, le tocăm mărunt și le călim ușor în uleiul încins. Adăugăm ciupercile feliate și le lăsăm să se prepare împreună cu ceapa și usturoiul până când se evaporă lichidul pe care acestea îl lasă în tigaie. Apoi adăugăm vinul alb. Mai lăsăm ingredientele la preparat până când se evaporă alcoolul și se reduce sosul. Presărăm sare și piper pe parcursul preparării.
Adăugăm porțiile de mușchi file și așezăm un capac peste tigaie. Reducem intensitatea focului la minim și lăsăm mușchiul file să se înăbușe timp de 25-30 de minute. Îl mai întoarcem de pe o parte pe cealaltă pe parcurs și mai adăugăm 2-3 foi de dafin și o crenguță de rozmarin, pentru un plus de arome.
Va ieși foarte fraged, iar sosul va fi un deliciu.
Spor și poftă bună!
COMENTARII