Gătește Cotlete de porc la tigaie cu lămâie și condimente
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
3
Ingrediente
- 3 cotlete de porc cu os de 300 gr fiecare
- 2 lămâi
- 2 linguri de untură, sau 3-4 linguri de ulei
- 1 linguriță cu sare
- 1 linguriță cu boabe de muștar
- 1 linguriță cu boabe de coriandru
- 1 linguriță cu boabe de piper negru și roșu
- 1 linguriță cu boia de ardei afumată
- 1/4 linguriță cu rozmarin uscat
- 1/4 linguriță cu cimbru
- 2-3 crenguțe de rozmarin proaspăt
Mod de preparare
Mai întâi pregătim mixul de condimente, pe care le măcinăm împreună pentru a le transforma în pudră.
Apoi pregătim cotletele pe care le înțepăm din loc în loc cu o țepușă, sau cu vârful unui cuțit. Apoi le stropim cu zeama de la o lămâie, le masăm bine și presărăm condimentele peste ele. Le acoperim cu o folie de prospețime și le lăsăm la rece pentru aproximativ o oră.
După acest interval, îndepărtăm surplusul de condimente de pe carne, pentru a nu se arde în timpul preparării.
Punem grăsimea la încins, cât să acopere baza tigăii. Rumenim cotletele pe ambele părți la foc iute, pentru a le sigila. Apoi, reducem intensitatea focului și preparăm cotletele întorcându-le de pe o parte pe cealaltă și adăugând câte puțină grăsime deasupra lor, după fiecare întoarcere. Adăugăm în tigaie și crenguțe de rozmarin proaspăt, dar și felii de lămâie pentru a aromatiza grăsimea cu care ungem din când în când cotletele.
Ies foarte fragede, foarte gustoase și aromate și merg servite cu o garnitură de cartofi și salată de legume proaspete.
Spor și poftă bună!
COMENTARII