Mâncăruri cu carne

Cotlete de porc la tigaie cu lămâie și condimente

Pentru porția de friptură cu care ne putem răsfăța la masa de prânz, rețeta de cotlete de porc la tigaie cu lămâie și condimente este mai mult decât potrivită.

Cotletele de porc se prepară destul de rapid, mai ales dacă sunt asezonate cu ingrediente de frăgezire. De data aceasta am ales lămâia, care are proprietăți de frăgezire.

Dacă doriți să preparați cotletele la cuptor, găsiți pe blog și rețeta de cotlete de porc aromate la cuptor. Indiferent de modul de preparare, cotletele cu os, sau fără os sunt ideale pentru o friptură fragedă și rapidă.

Pe lângă cotlete, ca și tip de carne care se prepară rapid și iese fragedă, se numără și mușchiulețul de porc. Vă recomand, de pe blog, să încercați rețeta de friptură din mușchiuleț de porc împletit. Este și gustoasă, dar și aspectuoasă, cucerește instant orice gurmand.

Și tot din categoria rețetelor de friptură preferate, aș mai aminti aici și rețeta de coaste de porc cu cartofi la cuptor. Coastele de porc sunt, de departe, preferatele noastre.

Citește și: Tacos cu fâșii din carne de porc în sos de roșii

Ce conține rețeta de cotlete de porc la tigaie cu lămâie și condimente

Ca și condimente pentru rețeta de față am pregătit un mix din boabe de muștar, boabe de coriandru, boia de ardei afumată, piper negru și piper roșu. Am adăugat și puțin cimbru și rozmarin. Se macină împreună toate aceste ingrediente și se presară peste carne, după ce a fost stropită cu zeamă de lămâie.  Cotletele se trag la tigaie în foarte puțină grăsime, întorcându-le frecvent de pe o parte pe cealaltă.

Dacă și voi adorați rețetele de friptură din carne de porc, găsiți pe blog o colecție de rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cotlete de porc la tigaie cu lămâie și condimente.

Trei cotlete de porc cu os rumenite în tigaie, alături de crenguțe de rozmarin și felii de lămâie

Gătește Cotlete de porc la tigaie cu lămâie și condimente

Timp de preparare

45 min

Nivel

mediu

Porții

3

Trei cotlete de porc cu os rumenite în tigaie, alături de crenguțe de rozmarin și felii de lămâie

Ingrediente

 • 3 cotlete de porc cu os de 300 gr fiecare
 • 2 lămâi
 • 2 linguri de untură, sau 3-4 linguri de ulei
 • 1 linguriță cu sare
 • 1 linguriță cu boabe de muștar
 • 1 linguriță cu boabe de coriandru
 • 1 linguriță cu boabe de piper negru și roșu
 • 1 linguriță cu boia de ardei afumată
 • 1/4 linguriță cu rozmarin uscat
 • 1/4 linguriță cu cimbru
 • 2-3 crenguțe de rozmarin proaspăt

 

Mod de preparare

Mai întâi pregătim mixul de condimente, pe care le măcinăm împreună pentru a le transforma în pudră.

Apoi pregătim cotletele pe care le înțepăm din loc în loc cu o țepușă, sau cu vârful unui cuțit. Apoi le stropim cu zeama de la o lămâie, le masăm bine și presărăm condimentele peste ele. Le acoperim cu o folie de prospețime și le lăsăm la rece pentru aproximativ o oră.

După acest interval, îndepărtăm surplusul de condimente de pe carne, pentru a nu se arde în timpul preparării.

Punem grăsimea la încins, cât să acopere baza tigăii. Rumenim cotletele pe ambele părți la foc iute, pentru a le sigila. Apoi, reducem intensitatea focului și preparăm cotletele întorcându-le de pe o parte pe cealaltă și adăugând câte puțină grăsime deasupra lor, după fiecare întoarcere. Adăugăm în tigaie și crenguțe de rozmarin proaspăt, dar și felii de lămâie pentru a aromatiza grăsimea cu care ungem din când în când cotletele.

Ies foarte fragede, foarte gustoase și aromate și merg servite cu o garnitură de cartofi și salată de legume proaspete.

Spor și poftă bună!