Biscuiți / Fursecuri

Nuci umplute cu cremă caramel

Nucile umplute sunt fursecurile foarte îndrăgite de toată lumea, dar aceste nuci umplute cu cremă caramel sunt demențiale.

De fapt crema caramel ridică orice tip de desert la un nivel înalt. Fie că umplem foi de prăjituri cu cremă caramel, un tort elegant, sau fursecuri, acestea devin automat preferatele noastre.

De cele mai multe ori preparăm cremă caramel pe care o păstrăm la frigider până la două săptămâni. Astfel o avem la îndemână atunci când dorim un desert cu caramel.

Vedeți aici rețeta pentru cremă caramel!

Dintre rețetele de deserturi cu cremă caramel vă recomand să încercați de pe blog rețeta de prăjitură cu foi și cremă caramel. Este o rețetă veche și delicioasă, care nu lipsea de pe mesele de sărbători.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de tiramisu caramel, simplă și delicioasă și multe altele.

Iar dintre rețetele de nuci umplute de pe blog, vă recomand cu încredere rețeta de nuci cu cacao și cremă de vanilie. Nucile sunt mai deosebite în această combinație, atât ca gust cât și ca aspect.

Citește și: Lichior de nuci verzi. Cum se prepară rețeta de nucată

Cum se prepară rețeta de nuci umplute cu cremă caramel

Pentru rețeta de față preparăm un aluat fraged, clasic. Crema caramel o amestecăm cu alune măcinate și mascarpone. Putem pune nuci, sau migdale. Important este să obținem o cremă mai consistentă, necursivă care să umple perfect nucile. Sunt foarte gustoase, foarte aspectuoase și se încadrează minunat pe un platou cu fursecuri festive.

Dacă și voi adorați caramelul în deserturi, vă invit să descoperiți pe blog mai multe rețete cu caramel. Tastați cuvântul ”caramel” în caseta de căutare și ajungeți la ele.

Și dacă vă plac rețetele de pe acest blog, le puteți urmări și pe pagina de facebook. 

În plus, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparatele testate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe pagina de Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de nuci umplute cu cremă caramel.

Două boluri cu fursecuri nuci

Gătește Nuci umplute cu cremă caramel

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

60

Nuci umplute cu cremă caramel în coș de sârmă și pe ștergar

Ingrediente

  • Aluat pentru 120 coji de nuci(60 de nuci):
  • 125 gr unt cu 82% grăsime
  • 50 gr zahăr
  • 2 ouă mari
  • un vârf de linguriță cu sare
  • 5 gr praf de copt
  • 375-400 gr făină
  • 1 linguriță cu pudră de scorțișoară
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema caramel:
  • 200 g zahăr
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 500 g mascarpone
  • 1 praf de sare
  • 100 gr alune măcinate fin

Mod de preparare

Prepararea aluatului fraged pentru nuci umplute

Într-un bol încăpător punem untul moale cu zahărul, un praf de sare și scorțișoara. Amestecăm cu mixerul până când obținem o compoziție cremoasă și omogenă. Încorporăm pe rând, ouăle, omogenizând bine după fiecare. Apoi, adăugăm faină amestecată cu praful de copt și omogenizăm bine aluatul. Vom obține un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.

Acoperim aluatul cu folie de prospețime și-l dăm la rece pentru cel puțin o oră.

După acest interval, rupem din aluat și formăm mici biluțe, cât să acopere cam 1/3 din orificiile formei de copt. Încălzim forma pe flacăra aragazului și coacem cojile de nuci până când se rumenesc frumos, atât la exterior cât și la interior.

Prepararea cremei caramel

Într-o crăticioară cu bază dublă, punem zahărul la caramelizat. Adăugăm și o lingură de apă, și lăsăm zahărul să se caramelizeze la foc mic. Amestecăm spre final de topire, pentru a nu se arde.

Adăugăm apoi untul și amestecăm cu un tel ,apoi adăugăm alunele măcinate fin și din nou amestecăm. Turnăm în fir subțire smântâna pentru frișcă și amestecăm continuu pentru omogenizare.

Fierbem crema caramel pentru 5-6 minute, până când devine mai consistentă. În timpul răcirii crema se va închega mai mult, deci nu vom exagera cu fierberea.

După răcire, adăugăm mascarponele pentru un plus de cremozitate și consistență.

Cu această cremă umplem cojile de nuci și le lipim câte două, formând astfel delicioasele nuci umplute cu cremă caramel.

Le depozităm în cutii de metal cu capac, sau cutii de carton închise.

Le putem păstra chiar și o săptămână.

Spor la preparat nuci umplute cu cremă caramel și poftă bună la savurat!