Gătește Chiftele de spanac cu broccoli și cartofi
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- 250 gr spanac crud
- 250 gr broccoli
- 400 gr cartofi
- 1 ceapă, medie
- 3 căței de usturoi
- sare și piper
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 200 gr pesmet
- 50 gr semințe de susan
- 2-3 linguri cu ulei
Mod de preparare
Punem cartofii la fiert, în coajă, pentru a se păstra amidonul din ei.
Ceapa o curățăm, o tocăm mărunt și o călim în foarte puțin ulei, doar până se pătrunde și își degajă aroma. Adăugăm și un cățel de usturoi tocat rondele.
Spanacul îl opărim în apă cu sare, doar pentru câteva secunde. Îl scurgem bine, îl tocăm și îl adăugăm peste ceapa călită.
În apa în care am opărit spanacul, opărim și broccoli, pentru 4-5 minute .
După fierberea cartofilor îi curățăm și îi pasăm împreună cu broccoli fiert. Adăugăm spanacul, sare și piper și omogenizăm amestecul.
Luăm câte o lingură din amestec și îl trecem prin pesmet formând chiftele rotunde.
Le mai trecem și prin semințe de susan și le așezăm în tava de cuptor.
Le aplatizăm ușor și le coacem la 200 de grade, pentru 20-30 de minute. Le stropim ușor și cu puțin ulei, înainte de coacere.
Sunt delicioase servite cu o salată verde. Merg de minune și alături de cartofi prăjiți.
COMENTARII