Gătește Tort sandviș aperitiv – Smörgåstårta
Ingrediente
- Pentru bază și decor:
- 1 pâine toast, feliată
- 300 gr cremă de brânză
- 1 castravete
- 4-5 ridichi roșii
- 2-3 ouă fierte
- microgreens
- Pentru stratul din salată de sfeclă roșie:
- 250 gr salată de sfeclă roșie
- 1-2 linguri cu cremă de brânză
- Pentru stratul din pate de ficat:
- 250 g ficăței de pui
- 50 gr unt
- 50 ml smântână de gătit
- 1-2 linguri cu ulei de măsline
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 50 ml supă de legume
- 1/2 linguriță cu sare
- 1 foaie de dafin
- piper după gust
- 1 vârf de linguriță de nucșoară
- Pentru stratul de pastă de ouă fierte:
- 3 ouă fierte
- 100 gr brânză moale sau cremă de brânză
- 1 linguriță de muștar
- 1/2 legătură de mărar proaspăt
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Începem cu prepararea compozițiilor pentru umplut feliile de pâine.
Pentru salata de sfeclă roșie, nu avem de făcut decât să amestecăm salata de sfeclă bine scursă cu crema de brânză.
Pentru pateul din ficat de pui, tocăm ceapa și usturoiul și le călim în uleiul de măsline doar pentru 4-5 minute.
Adăugăm ficățeii de pui spălați și curățați bine. Îi amestecăm cu ceapa și usturoiul și adăugăm peste ei sarea, piperul, nucșoara, foaia de dafin și supa de legume. Îi lăsăm la fiert, acoperiți, până se pătrund bine și încep să se sfărâme.
Apoi, adăugăm smântâna mai lăsăm să fiarbă 1-2 minute și lăsăm ingredientele să se răcească. Trecem totul prin blender, adăugând și untul moale obținând o pastă consistentă și delicioasă.
Pentru pasta de ouă fierte, tocăm ouăle fierte, curățate, în cuburi. Le amestecăm cu muștarul, crema de brânză, mărarul tocat și asezonăm gustul cu sare și piper.
Cum asamblăm tort sandviș aperitiv – Smörgåstårta
Așezăm hârtie de copt într-o tavă de chec, iar la baza ei punem un rând din feliile de pâine, după ce le îndepărtăm coaja. Apoi punem pasta de ouă fierte, din nou felii de pâine, pateul din ficat de pui, felii de pâine, salata de sfeclă roșie, și ultimul rând de felii de pâine. Acoperim tava cu o folie alimentară și o dăm la rece pentru cel puțin 2 ore.
După acest interval de timp, răsturnăm tortul aperitiv pe un platou dreptunghiular. Îl ungem cu cremă de brânză deasupra și pe laterale. Apoi îl decorăm, după imaginație, cu rondele de castravete, rondele de ridichi și felii de ouă fierte. Presărăm micro-greens și este gata de savurat.
Va fi vedeta unei mese festive acest minunat tort sandviș aperitiv – Smörgåstårta.
COMENTARII