Gătește Parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure
Timp de preparare
30 min
Porții
24
Ingrediente
- 600 gr cremă de brânză de calitate
- 250 gr mascarpone
- 400 gr lapte condensat
- coaja de la o lămâie
- 500-600 gr fructe de pădure
- zeamă de lămâie
- 600 gr frișcă naturală
- 300 gr zahăr pudră
- 300 gr biscuiți
Mod de preparare
Se ia un bol încăpător și se pun în el mascarponele, crema de brânză și laptele condensat. Se mai adaugă și zahăr, după gust și coajă răzuită fin, de lămâie. Se amestecă toate aceste ingrediente până la omogenizare.
Frișca naturală se mixează până capătă consistență și cremozitate. Se adaugă, treptat, în crema de brânză și se amestecă cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru a obține o compoziție aerată.
Vlăduț ne recomandă să ținem frișca la frigider înainte de a o mixa, dar și bolul mixerului, pentru a avea aceeași temperatură.
Fructele de pădure se pasează cu ajutorul unui blender. Se amestecă cu zahăr, după gust, dar și cu zeamă de lămâie. Aceasta este importantă pentru a opri procesul de oxidare a fructelor. Se amestecă bine cu mixerul, până la topirea zahărului. Apoi se trec prin sită, pentru a obține un piure din fructe de pădure fin și cremos. Când avem aceste compoziții pregătite putem asambla tortul de înghețată.
Se tapetează două forme de chec, cu folie de prospețime. Se întinde în ele câte o parte din compoziția de brânză. Se nivelează frumos, apoi se întinde câte o parte din piureul de fructe. peste acestea se presară câțiva biscuiți sfărâmați pentru a crea un crumble și din nou se pune cremă de brânză. Din piureul de fructe se păstrează și pentru servire, dar și câteva fructe proaspete pentru decor.
Se pun tăvile cu compoziția de parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure la congelator pentru 5-6 ore.
Înainte de servire, se lasă înghețata la temperatura camerei aproximativ 20 de minute. Astfel se va mai topi ușor și va fi tocmai potrivită de savurat.
Spor și poftă bună!
COMENTARII